Yandex Metrica

Son dakika: Vergi kaçağına geçit yok! 17 milyar TL'lik sahte faturaya inceleme

Son dakika: Vergi kaçağına geçit yok! 17 milyar TL'lik sahte faturaya inceleme

Son dakika haberleri... Kayıt dışı ile mücadeleyi gündeme alan Hazine ve Maliye Bakanlığı yeni bir çalışma başlattı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in talimatıyla, maliye ekipleri, 17 milyar liralık sahte faturaya yönelik inceleme yapıyor.

Ekonomi

19.05.2024, 05:54

KDV’deki oran uyumsuzluklarını tespit etmeye yönelik; Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı ve Risk Analizi Genel Müdürlüğü'nün yapay zeka destekli çalışmalarını tamamladı.

Temel ihtiyaç ürünleri üzerindeki vergi yükünü azaltmak için uygulanan düşük KDV oranlarını istismar ettiği tespit edilen firmalara yönelik saha denetimleri yapılacak.

Vergi kayıp ve kaçağına sebebiyet vererek haksız kazanç sağlayanların ve haksız rekabet oluşturanların takipçisi olmaya devam eden Maliye, bin mükellefetin peşine düştü.

Dev rezerv göz kamaştırıyor! Bölgeyi terörden temizleyip petrol zengini olacaklar! Dev rezerv göz kamaştırıyor! Bölgeyi terörden temizleyip petrol zengini olacaklar! Haberi Görüntüle

17 MİLYAR LİRALIK SAHTE FATURA BELİRLENDİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın sahte fatura yoluyla gerçekleştirilen vergi kaçağını engellemeye yönelik çalışmaları hız kazandı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in talimatı ile 17 milyar TL'lik sahte fatura için inceleme başlatıldı. Bu kapsamda 230 vergi müfettişi 50 ilde sahaya indi.

SSK ve Bağ-Kurlulara sevindiren haber! Emekliler için talimat verildi! Bankalardan 30 bin TL destek! SSK ve Bağ-Kurlulara sevindiren haber! Emekliler için talimat verildi! Bankalardan... Haberi Görüntüle

KARA PARA İNCELEMELERİ DE YAPILACAK

Organize vergi kaçakçılığı ile mücadelede yeni yol haritası belirlendi. Çalışan kurumlar arasında eşgüdüm artırılırken, güçlendirilmiş inceleme süreci başlatıldı. Verginin yanı sıra kara para aklama incelemeri de yapılacak.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading