Yandex Metrica

Son dakika: Vedat Bilgin asgari ücret zammı detaylarını açıkladı! Yüzde 37'si...

Son dakika: Vedat Bilgin asgari ücret zammı detaylarını açıkladı! Yüzde 37'si...

Son dakika haberleri...Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Veda Bilgin ise çalışanların yüzde 37'sinin asgari ücret ile maaş aldığını fakat tüm çalışanların maaşının asgari ücret üzerinden kademe kademe yükseleceğini duyurdu. 

Ekonomi

23.01.2024, 22:16

Son dakika haberleri...Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Külliye'de asgari ücretin açıklandığı toplantıda konuştu. Bakan Bilgin 2023 asgari ücret rakamının sadece asgari ücretle çalışan yüzde 37'lik kesimi değil, asgarinin üzerinde ücret alan tüm emekçileri refahtan pay alacakları yeni bir ücret skalasına ulaştıracağını söyledi. 

Engelli maaşı, evde bakım maaşı ve 65 yaş aylığı alanlar müjde: Bakanlık resmen duyurdu: Zamlı maaşlar o tarihte hesapta Engelli maaşı, evde bakım maaşı ve 65 yaş aylığı alanlar... Haberi Görüntüle

'TÜM ÇALIŞANLARI REFAHTAN PAY ALACAKLARI YENİ BİR ÜCRET SKALASINA ULAŞTIRACAK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin çalışanların 37'sinin asgari ücret ile maaş aldığını fakat tüm çalışanların maaşının asgari ücret üzerinden kademe kademe yükseldiğini ifade etti ve şu şekilde konuştu:

"Bu rakam, bütün çalışanları, sadece asgari ücretle çalışanları değil onun üzerindeki çalışanları da emekçileri de refahtan pay alacakları yeni bir ücret skalasına ulaştıracaktır. Bu, Türkiye'nin büyürken emekçilerini düşünen, sosyal devlet anlayışına yakışan bir tutumdur. Bu yaklaşım, toplumun emekçileriyle işverenleriyle bütünleşerek onların üretim sürecine, Türkiye'nin ekonomik kalkınmasına daha verimli şekilde katılmalarını sağlayacaktır."

1+1 2+1 ve 3+1 daireler peynir ekmek gibi satılacak: TOKİ'nin konutları uygun fiyat ile satışta 1+1 2+1 ve 3+1 daireler peynir ekmek gibi satılacak: TOKİ'nin... Haberi Görüntüle

İŞVEREN TEMSİLCİLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal devlet politikalarına uygun yaklaşımı sürdürmeye yönelik katkılarından dolayı saygı ve şükran duyduğunu dile getiren Bilgin, işveren temsilcilerine ve bugün masada olmasalar da işçi temsilcilerine sürece sundukları katkılardan dolayı teşekkür etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading