Yandex Metrica

Son dakika: Vatandaşı bunalıma sokacak bir zam daha! Rekor seviyeye yükseldi

Son dakika: Vatandaşı bunalıma sokacak bir zam daha! Rekor seviyeye yükseldi

Ulusal Süt Konseyi, çiğ sütlerin fiyatlarına zam yapıldığını ilan etti. Zam kararının ardından süt ve süt ürünlerinde yüzde 30'a varan zamların görülmesi bekleniyor.

Ekonomi

23.01.2024, 19:14

Ulusal Süt Konseyi, çiğ süt fiyatlarına 15 Mayıs'tan itibaren olmak üzere litre fiyatının 7,5 TL'ye çıkacağını duyurdu. 

Süt ürünlerinin bu zam sonrasında yüzde 30 oranında artış göstereceği kaydedildi. 

Ulusal Süt Konseyi Başkanı Harun Çallı, son süt zammı ve devletin verdiği destek ile çiğ süt ve yem paritesinin 1,28 TL olduğunu belirtirken, "Böylece belirlenen yeni fiyatın özellikle zarar eden üreticinin hayvanını kesime yönlendirmesinin önüne geçilebileceğini düşünüyoruz. Üreticiler için sürdürülebilir bir fiyat oldu" dedi. 

Günlük 150.000 metreküp doğalgaz çıkacak! Denizin altı rezerv kaynıyor: TPOA sondaj çalışmalarına başladı Günlük 150.000 metreküp doğalgaz çıkacak! Denizin altı rezerv kaynıyor: TPOA... Haberi Görüntüle

FİYAT ARTIŞLARI DEVAM EDECEK

Çiğ süt fiyatının 20 kuruş devlet desteğiyle 7,70 liraya yükseldiğin belirten Çallı, "Çiğ fiyatındaki artış, süt ürünleri fiyatlarını yüzde 20-27 arasında yükseltecektir. Dolayısıyla süt ürünlerinde fiyat artışları sürecek diye konuştu.

19 Nisan benzin ve motorin fiyatlarına indirim sinyali: Brent petrol yüzde 5 düştü 19 Nisan benzin ve motorin fiyatlarına indirim sinyali: Brent petrol... Haberi Görüntüle

YÜZDE 32 ZAM GÖRECEK

Ulusal Süt Konseyi’nin soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatını yaklaşık yüzde 32 zamla litre başına 7,50 lira olarak belirlediğine dikkat çeken Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, “Yeni fiyat 15 Mayıs’tan itibaren geçerli olacak. Bu gelişme de doğal olarak önümüzdeki günlerde süt ve süt ürünlerinin fiyatlarının yükselmesine neden olacak. Ana hammaddesi süt olan tüm ürünlerde de aynı oranda fiyatlar yükselecektir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading