Yandex Metrica

Son dakika: Tarihi zam sonrası yeni dönem başladı! Uçakla yolculuk yapacaklar dikkat

Son dakika: Tarihi zam sonrası yeni dönem başladı! Uçakla yolculuk yapacaklar dikkat

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından alınan tavan fiyat uygulaması sonrası yakıt maliyetlerinin artması yeni problemler ortaya çıkardı. İç hat seferlerinde koltuklar için 'yedek liste' uygulaması devreye alındı.

Ekonomi

23.01.2024, 19:41

Petrol fiyatlarındaki artış havayolu şirketlerini de etkiledi. Öte yandan enflasyonla birlikte artan maliyetlerle birlikte şirketler rotayı yurt dışına kırdı. Bilet fiyatlarının geçen yaza göre yüzde 104 artmasına rağmen iç hat seferlerine talepleri arttı ancak, şirketler kapasitelerini azaltınca bu kez de koltuk sorunu ortaya çıktı.

Yargıtay kararını verdi: Türkiye'nin dev havayolu şirketi resmen iflas etti! Yargıtay kararını verdi: Türkiye'nin dev havayolu şirketi resmen iflas etti! Haberi Görüntüle

TALEPTE YOĞUN ARTIŞ VAR 

Haziran ve temmuz aylarında iç hatlarda talepte artış olmasına karşın, havayolları şirketlerinin kapasitesi 2019 yılına göre yüzde 30 azaldı. İç hatlardaki seferler tatil bölgelerine de Anadolu’daki şehirlere de haftalar öncesinden doluyor.

Emekliye cillop gibi ek ödeme! Karar gece yarısı saat 00:00'da çıktı! 22-23-24 Temmuz’da ekstra maaş verilecek Emekliye cillop gibi ek ödeme! Karar gece yarısı saat 00:00'da... Haberi Görüntüle

BİLETLER HEMEN TÜKENİYOR 

Dünya’da yer alan haberde tatil noktaları, uçuş sayısının daha az olduğu doğu hatları ve tercihin fazla olduğu uçuş saatindeki uçuşlar için biletlerin neredeyse 1 hafta önce tükendiği kaydedildi. Hatta bazı rotalar için bunun 3 güne kadar düştüğü ifade edildi.

İhtiyaç kredisi çekmek isteyenlere müjde! İslam Memiş açıkladı: BES ile kredi çekmek mümkün! İhtiyaç kredisi çekmek isteyenlere müjde! İslam Memiş açıkladı: BES ile... Haberi Görüntüle

YEDEK LİSTE UYGULAMASI BAŞLADI 

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Kuk, iç hatlarda acentelerin da uçak sıkıntısı yaşadığını söyledi. İç hat sefer sayılarının geçen yıla göre hayli azaldığını belirten Kuk, “Van, Trabzon, Rize, Dalaman, Bodrum neredeyse her iç hatta bu sorunları yaşıyoruz. Uçaklar dolu gidip dolu geliyor. Hatta şimdi yedek liste uygulaması çıkardılar. Uçakta biri biletini iptal ederse yerini alabilmeniz için yedek listeden koltuk satıyorlar. Geçen hafta kendim Trabzon’a gitmek için yedek listede bekledim” diye konuştu.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading