Yandex Metrica

Son dakika: Merkez Bankası 'dolar 23.52 TL olacak' dedi! Piyasalar karıştı! 3 ay + 6 ay + 12 ay sonra ortalık karışacak

Son dakika: Merkez Bankası 'dolar 23.52 TL olacak' dedi! Piyasalar karıştı! 3 ay + 6 ay + 12 ay sonra ortalık karışacak

Faizi sabit tutma kararı alan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ekonomide söz sahibi aktörlerle gerçekleştirdiği 'piyasa beklenti anketi' sonuçlarını içeren raporu paylaştı. Yayınlanan raporda Mart ayının sonu ve 2023 sonu için de dolar kuru tahminleri yer aldı.

Ekonomi

23.01.2024, 20:37

Merkez Bankası'nın kararları ve duyuruları piyasa aktörleri ve ekonomistler tarafından ilgiyle takip ediliyor. 23 Mart tarihli Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısından beklentileri karşılayan bir karar çıktı ve faizin 8.5 bandında sabit tutulmasına karar verildi.

MB dolardaki baskıyı azalttı! Dolar 10 lira birden fırlayacak! İşte güncel fiyatlar MB dolardaki baskıyı azalttı! Dolar 10 lira birden fırlayacak! İşte... Haberi Görüntüle

DOLAR SEÇİMLERE KADAR YÜKSELİR Mİ? 

Dolar kurunun aylardır yatay bir seyir izlemesine karşın, son haftalarda 19 sınırının üzerine çıkmasıyla birlikte piyasalarda başlayan hareketliliğin ardından seçimlere kadar yeni bir yükselişin olup olmayacağı da araştırılıyor. Yatırımını döviz hesaplarında ya da Kur Korumalı Mevduat (KKM) uygulamasında saklayan yatırımcılar için bir önemli haber de TCMB'nin yayınladığı Mart ayı Piyasa Beklenti Raporu'nda yer aldı. 
 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekilliği seçimlerinin öncesinde uygulanan 'seçim ekonomisi ve doları frenlemek için Merkez Bankası'nın piyasalara arka kapıdan müdahale etmesi sonrasında ay sonu ve yıl sonu için ortaya çıkacak dolar kuru da merak ediliyordu.  Her ne kadar dolar/TL'de aylardır bir istikrar sağlanmış ve yatay hareket konusunda süreklilik gerçekleşmiş olsa da, enflasyon ve Türk lirasının değer kaybını önlemekte etkili sonuçlar alınamadı. 



31 finansal sektör, 4 reel sektör ve 11 profesyonel katılımcının yer aldığı ankette, toplam 46 katılımcının tahminlerinden oluşan sonuçlar ise şu şekilde...

O bölgeden uranyum fışkırıyor: Milyarlarca euro değerinde! Ekonomi şahlanacak fakat... O bölgeden uranyum fışkırıyor: Milyarlarca euro değerinde! Ekonomi şahlanacak fakat... Haberi Görüntüle

DOLAR 23.52 SEVİYELERİNE ULAŞABİLİR 

"Bankalararası döviz piyasası dolar kuru beklentiniz nedir?" sorusuna yanıt veren yatırımcıların cevaplarından alınan ortalamaya göre Mart ayının sonunda beklenen dolar kuru 19,05 seviyesinde gerçekleşti. Katılımcılar, yıl sonu dolar kuru beklentisine ise 22,91 TL olabileceği öngörüsünde bulundu. 
Katılımcılar, 12 aylık süreç sonunda ise dolar kurunun 23.52 TL seviyesine ulaşabileceğini açıkladı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading