Yandex Metrica

Son dakika: Mayıs ayı gıda enflasyon rakamları belli oldu!

Son dakika: Mayıs ayı gıda enflasyon rakamları belli oldu!

Türk- İş'in her ay açıkladığı açlık ve yoksulluk sınırı bu ay da yükseldi. Son verilere göre Açlık ve Yoksulluk sınırı Mayıs ayında 20 bin TL'ye kadar dayandı. Enflasyon oranı ise yüzde 108 olarak ilan edildi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:19

Milyonlarca işçi tarafından takip edilen  Türk-İş gıda enflasyon verileri bu ay da açıklandı. 

Gıda enflasyonu yıllık bazda Mayıs'ta yüzde 107 olarak kaydedildi. Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin “gıda için” yapması gereken asgari harcama tutarındaki artış bir önceki aya göre yüzde 13,04 oranında gerçekleşti. Beş aylık değişim oranı yüzde 46,85 oranında oldu.

Son dakika: AK Parti'den emeli maaşı açıklaması: Ortaya bazı rakamlar çıktı Son dakika: AK Parti'den emeli maaşı açıklaması: Ortaya bazı rakamlar... Haberi Görüntüle

AÇLIK SINIRI 6 BİN TL'NİN ÜZERİNDE

Araştırmasının 2022 Mayıs ayı sonucuna göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı diğer deyişle açlık sınırı 6.017,85 TL’ye çıktı.

Ekonomiye can katacak: 5 milyon hanenin gazını üretecek! İşte o dev platform Ekonomiye can katacak: 5 milyon hanenin gazını üretecek! İşte o... Haberi Görüntüle

BEKAR ÇALIŞANIN YAŞAMA MALİYETİ 7 BİN TL'NİN ÜZERİNDE

Yoksulluk sınırı olarak bilinen gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı 19.602,14 TL’ye, bekâr bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ ise aylık 7.836,46 TL’ye yükseldi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading