Yandex Metrica

Son dakika: Emekli ve memura rekor zam! 1 Temmuz'dan itibaren alacakları maaş belli oldu

Son dakika: Emekli ve memura rekor zam! 1 Temmuz'dan itibaren alacakları maaş belli oldu

Türkiye, TUİK'in Cuma günü açıklayacağı enflasyon oranlarına kilitlendi. Türkiye'de 6 aylık enflasyonun belli olması ile birlikte emekli ve memura gelecek zam oranları da belli olacak. 

Ekonomi

23.01.2024, 19:20

Cuma günü, milyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiren enflasyon oranları TUİK tarafından ilan edilecek. 6 aylık enflasyonun belli olmasıyla birlikte SSK ve BAĞ-KUR emeklisinin zam oranı da netlik kazanacak.

Yurt dışı çıkış harcından muaf tutulacakların listesi belli oldu! Yurt dışı çıkış harcından muaf tutulacakların listesi belli oldu! Haberi Görüntüle

EMEKLİLERİN ZAM ORANI YÜZDE 31,71 OLARAK HESAPLANDI

Ocak-Şubat-Mart ve Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı. Açıklanan 4 aylık enflasyon verisine göre SSK-Bağ-Kur emeklilerinin alacağı zam oranı yüzde 31,71 olarak hesaplandı. Bu rakama Mayıs ve Haziran ayı enflasyon rakamının eklenmesi ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin alacağı zam oranı netleşecek. Açıklanan enflasyon oranlarının eklenmesi ile emeklilerin alacağı zam oranın yüzde 40'ı aşması bekleniyor.

7700 TL dar gelirli yardım parası! Başvuran herkes PTT'den ödeme alacak: Son tarih belli oldu 7700 TL dar gelirli yardım parası! Başvuran herkes PTT'den ödeme... Haberi Görüntüle

RAKAMLARA MAYIS VE HAZİRAN ENFLASYON VERİLERİ EKLENECEK

4 aylık enflasyon verisi 31,71 olarak hesaplanırken memur ve memur emeklisi yüzde 7 toplu sözleşme zammına ilave olarak enflasyon oranı tutarında zam alacak. Bu hesaba göre 4 aylık memur ve memur emeklisi enflasyon farkı yüzde 24,21 olarak hesaplanırken ilave yüzde 7 toplu sözleşme zammı ile alınacak olan zam oranı yüzde 31'i şimdiden aşmış durumda! Bu rakamlara Mayıs ve Haziran ayı enflasyon verileri de eklenecek.

4 milyon emekli için  karar haftası! En düşük aylık ne kadar olacak? İşte takip edilecek süreç... 4 milyon emekli için karar haftası! En düşük aylık ne... Haberi Görüntüle

EKONOMİSTLERİN ENFLASYON BEKLENTİSİ

Ekonomistlerin mayıs ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 5,49) göre bir önceki ay yüzde 69,97 olan yıllık enflasyonun yüzde 77,72'ye yükseleceği hesaplanıyor. Tüketici Fiyat Endeksi, nisanda bir önceki aya göre yüzde 7,25 artış göstermişti.

Mayıs ayında da ekonomistlerin tahminlerine (5,49) yakın bir oran açıklanırsa SGK emeklileri yüzde 37,20 zammı garantileyecek. Bu orana haziran ayı  enflasyon oranı da ilave edilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading