Yandex Metrica

Son dakika: Ekonomistler açıkladı! Mayıs ayı enflasyon rakamı belli oldu

Son dakika: Ekonomistler açıkladı! Mayıs ayı enflasyon rakamı belli oldu

Milyonlarca kişi gözü temmuz ayında gerçekleşecek zamlarda. Milyonlarca kişinin gelirini direkt etkileyecek enflasyon verileri açıklanmaya devam ederken, enflasyon beklentisi ve tahminleri de netleşiyor. Ekonomistlerin tahminin göre mayıs ayında enflasyon yüzde 70'i aşacak.

Ekonomi

27.04.2024, 21:00

Milyonlarca kişinin gözü temmuz ayında gerçekleşecek maaş zammında.
Temmuz zammı için belirleyici olacak ve milyonlarca kişinin gelirini direkt etkileyecek enflasyon verileri açıklanmaya devam ederken, enflasyon beklentisi ve tahminleri de netleşiyor. Ekonomistlerin tahminin göre mayıs ayında enflasyon yüzde 70'i aşacak.

Peynir ekmek gibi araba satacaklar! Nissan'dan dev kampanya: İster 100 bin indirim ister 500 bin alım desteği Peynir ekmek gibi araba satacaklar! Nissan'dan dev kampanya: İster 100... Haberi Görüntüle

GÖZLER MAYIS AYI ENFLASYON RAKAMLARINDA

Milyonlarca kişi cuma günü TÜİK'ten gelecek açıklamayı bekliyor. Nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından emekli ve memur maaşları için 4 aylık zam oranı kesinleşti. Gözler şimdi mayıs ayı enflasyon rakamlarına çevrildi.

AA Finans'ın, TÜİK tarafından 3 Haziran Cuma günü açıklanacak mayıs ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi, 19 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Türkiye'de emekli zammı Ocak ve Temmuz aylarında 6 aylık enflasyon rakamlarına göre belirleniyor. SSK ve Bağ-Kur emekli maaşları, Ocak ayında bir geçmiş dönemdeki Temmuz-Aralık dönemindeki 6 aylık enflasyon oranı kadar, Temmuz ayında ise Ocak-Haziran dönemindeki 6 aylık enflasyon rakamları kadar zam alıyor.

1-2-3-4 çocuğu olanlara müjde! Bakanlık resmen duyurdu: Dev ödeme hesaplara yattı 1-2-3-4 çocuğu olanlara müjde! Bakanlık resmen duyurdu: Dev ödeme hesaplara... Haberi Görüntüle

4 AYLIK ENFLASYON ORANU YÜZDE 31,71 

Memur ve memur emeklileri ise; her yıl 2 kez önceki aldığı toplu sözleşme zammının üzerindeki 6 aylık enflasyon farkı ile beraber yeni toplu sözleşme zammı alıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), TÜFE endeksinin Nisan ayı ile birlikte 904,79'a yükseldiğini açıkladı. Bu durumda 4 aylık enflasyon oranını yüzde 31,71 olarak göze çarptı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading