Yandex Metrica

Son dakika... Bakan Bayraktar'dan yeni rezerv müjdesi: 'Göktepe-1 adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başladık'

Son dakika... Bakan Bayraktar'dan yeni rezerv müjdesi: 'Göktepe-1 adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başladık'

Türkiye, enerjide tam bağımsızlık yolunda güçlü adımlar atıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Karadeniz'de Göktepe-1 adını verilen yeni bir kuyu kazmaya başlandığını duyurdu.

Ekonomi

25.04.2024, 13:53

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar "Dün akşam itibarıyla Karadeniz'de Göktepe-1 adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başladık." dedi. Göktepe-1 keşif kuyusu Sakarya Gaz Sahası'nın kuzey batısında bulunuyor. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar Uşak'ta konuştu.

Bayraktar, "Dün akşam itibarıyla 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz. Ramazan ve Uşak'ın bereketiyle, bu kuyumuzdan önümüzdeki birkaç hafta içerisinde yeni bir keşif ve ilave bir rezerv buluruz inşallah." dedi ve  Göktepe 1 kuyusunun hayırlı olmasını diledi. Bakan Bayraktar, sözlerini bu bir keşif kuyusudur, arama kuyusudur. Şu anda Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bir sahada bu arama faaliyetimize başladık. Çok yeni başladık." şeklinde sürdürdü.

Bakan Bayraktar ayrıca nisan ayında elektrik ve doğalgaz fiyatlarında bir değişiklik olmayacağını söyledi. 

Merkez Bankası açıkladı! Rezervler bakın ne kadar oldu? Merkez Bankası açıkladı! Rezervler bakın ne kadar oldu? Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN ENERJİDE TAM BAĞIMSIZLIK HAMLELERİ

Türkiye, özellikle son yıllarda doğalgaz ve petrol arama çalışmalarını hızlandırdı. Denizlerdeki faaliyetler için enerji filosuna dahil edilen Fatih, Yavuz, Kanuni ve Abdülhamid Han sondaj gemileri ile beraber Barbaros Hayrettin Paşa ve MTA Oruç Reis sismik gemisi olmak üzere 6 gemi bulunuyor. 

Piyasaları hareketli hafta bekliyor! Orta Doğu'daki  savaş piyasaları nasıl etkileyecek?  İşte ekonomi piyasasında kur ve altın fiyatlarının seyri... Piyasaları hareketli hafta bekliyor! Orta Doğu'daki savaş piyasaları nasıl etkileyecek?... Haberi Görüntüle

FATİH, 710 MİLYAR METREKÜPLÜK DOĞALGAZ KEŞFİNE İMZA ATTI

Fatih sondaj gemisi, Türkiye'nin ilk sondaj gemisi olma özelliği taşıyor. 2017'de alınan gemi, Karadeniz'deki arama faaliyetlerinde başarılı oldu ve 710 milyar metreküplük doğalgaz keşfine imza attı. Geminin faaliyetleri Sakarya'da devam ediyor. Yavuz sondaj gemisi ise 2018'de filoya dahil edildi. Yavuz da aynen Fatih gibi faaliyetlerini Sakarya'da sürdürüyor. Kanuni sondaj gemisi ise 2020 yılında envantere katıldı. Kanuni, Zonguldak açıklarında Türkali-9 kuyusu yakınlarında faaliyette. Abdülhamid Han ise Akdeniz'de Antalya açıklarında faaliyet gösteriyor.  Barbaros Hayreddin Paşa Trabzon'da, Oruç Reis sismik gemisi de Zonguldak'ta deniz araştırma, arama ve işletme ruhsat alanlarında sismik veri toplama projeleri kapsamında göreve hazır bir biçimde bekliyor.

 

Habere Tepki Ver

6

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Ekonomi


Loading