Yandex Metrica

Son dakika: Akaryakıt fiyatlarında durmak yok! Brent petrol tavan yaptı! Benzin ve motorine rekor zam geliyor

Son dakika: Akaryakıt fiyatlarında durmak yok! Brent petrol tavan yaptı! Benzin ve motorine rekor zam geliyor

Rusya-Ukrayna savaşı ve Çin’deki Covid-19 vakalarının artışıyla petrol fiyatlarında dalgalanma yaşanıyor. 2018 yılının Ocak ayından bu yana en uzun süreli aylık artış serisine doğru ilerleyen Brent petrol varil fiyatında bir ilk yaşanıyor. Nisan’da 100 dolar seviyesinde dalgalanan Brent petrolün varili üst üste 5. ayı da yükseliş eğiliminde tamamlamaya hazırlanıyor.

Ekonomi

23.01.2024, 19:12

Rusya-Ukrayna savaşının etkisiyle petrol fiyatlarında sert dalgalanma yaşanıyor. Mart’ta son 14 yılın rekorunu kırarak 140 dolara dayanan Brent petrol Nisan ayında iniş çıkışlar yaşadı. 18 Nisan’da 28 Mart’tan beri gördüğü en yüksek seviye olan 115 doları test eden Brent petrol, IMF’nin küresel büyüme tahmini düşürmesi ve enflasyonun süreceğine işaret etmesi ile ABD Merkez Bankasının (Fed) ‘faiz artışı’ sinyali vermesiyle sert düşüş yaşayarak 100 doların altına indi. Avrupalı devletler ile Rusya’nın karşılıklı yaptırım hamleleriyle petrol fiyatları Nisan’ın son haftasında yeniden yükselişe geçti.

EMEKLİLERİ İLGİLENDİRİYOR! Yargıtay'dan emsal maaş kararı: Geçmiş tahsilatlar geri alınabilecek mi? EMEKLİLERİ İLGİLENDİRİYOR! Yargıtay'dan emsal maaş kararı: Geçmiş tahsilatlar geri alınabilecek... Haberi Görüntüle

BRENT PETROLDE SON DURUM

Rusya-Ukrayna savaşına bağlı gündemle sürekli dalgalanan petrol fiyatları Nisan’ı 106 dolar seviyesinde kapatırken 5. ayda da artış eğilimi gösteriyor. ABD tipi ham petrol ise Nisan’ı 104 dolar seviyesinde kapattı.

Borçluların borcunu devlet kapatacak: TBMM'den sicil affına onay çıktı mı? Borçluların borcunu devlet kapatacak: TBMM'den sicil affına onay çıktı mı? Haberi Görüntüle

BRENT PETROLDE SERT DALGALANMA

24 Şubat’ta başlayan Ukrayna’daki savaşta 2 ay geride kalırken petrol fiyatları Nisan’da yaklaşık yüzde 5 artış gösterdi. Avrupa Birliği, savaşın üçüncü ayında Rusya’dan petrol ithalatını azaltma konusunda kademeli ilerleme gösteriyor. ABD ve müttefikler savaş nedeniyle oluşan enflasyon ortamında enerji fiyatlarındaki artışı engellemek için bu ay petrol rezervlerini piyasaya sürme kararı aldı. Petroldeki oynaklığı artıran unsurlardan bir tanesi de dünyanın en büyük petrol ihracatçısı olan Çin’de Covid-19 vakalarının artış göstermesi oldu.

Nisan’da 100 dolar seviyesinde dalgalanan petrol fiyatları yakaladığı artış trendini üst üste beşinci aya da taşımaya hazırlanırken bu artış serisi 2018’İn Ocak ayından bu yana bir ilk olacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading