Yandex Metrica

Son dakika: Akaryakıt fiyatlarına yeni zam kapıda! Brent petrol 100 dolara yaklaştı

Son dakika: Akaryakıt fiyatlarına yeni zam kapıda! Brent petrol 100 dolara yaklaştı

Brent petrolde yükseliş devam ediyor. 97 dolar seviyelerinde devam eden brent petrol fiyatları 99 dolara kadar yükselerek 100 dolar bandını aşmaya yaklaştı. Yaşanan ani yükseliş sonrasında benzin, motorin ve LPG'ye rekor zam bekleniyor.

Ekonomi

23.01.2024, 20:02

Brent petrolde yükseliş ivmesi Rusya'ya uygulanan petrol yaptırım kararının artması sonrası başlamıştı. 

Bir aylık süreçte yaklaşık 15 dolar artan brent petrol fiyatları 100 dolara dayandı. 

Çukurova Havalimanı'nın açılış tarihi belli oldu Çukurova Havalimanı'nın açılış tarihi belli oldu Haberi Görüntüle

ÇİN'İN KOVİD ÖNLEMLERİ FİYATLARI BASKILIYOR 

Diğer yandan Çin'in 'sıfır vaka' politikası ile talepleri düşürmesi fiyat artışlarını belli oranda baskılasa da brent petrolde yükseliş ivmesi devam ediyor. 

Çin tarafından alınan tedbirler, hayatın olağan akışına müdahalenin yanında ekonomik maliyet açısından da tartışmalara yol açıyor.

Kayıtdışı ekonomi ile mücadelede yeni dönem: Fiş vermeyene de almayana da ceza geliyor Kayıtdışı ekonomi ile mücadelede yeni dönem: Fiş vermeyene de almayana... Haberi Görüntüle

YAPTIRIMLAR FİYATLARI ARTIRIYOR 

Ayrıca, AB'nin Rusya'ya yönelik petrol yasağının yarattığı arz daralması endişeleri fiyatlardaki düşüşü kısıtladı. Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline karşılık olarak Avrupa Birliği'nin Rus petrolüne uyguladığı ambargo 5 Aralık'ta başlayacak ve şubat ayında da petrol ürünlerinin ithalatı tamamen durdurulacak. 

Brent petrolde teknik olarak 97,65 ile 98,01 dolar aralığının direnç, 97,29 ile 96,93 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği ifade ediliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading