Yandex Metrica

Son dakika: AK Partili yetkiliden elektrik faturası açıklaması: Neler yapabileceğimizi düşünüyoruz

Son dakika: AK Partili yetkiliden elektrik faturası açıklaması: Neler yapabileceğimizi düşünüyoruz

Kanal 7'de yayınlanan bir programa konuk olan AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, elektrik faturalarına ilişkin, "Vatandaşların üzerindeki baskıyı biliyoruz ve neler yapabiliriz düşünüyoruz" dedi.

Ekonomi

23.01.2024, 18:48

AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Kanal7'de katıldığı bir programda gündemdeki önemli konulara ilişkin açıklama yaptı.

Moody's, Türkiye kararını açıkladı: Kredi notu iki kademe yükseldi, görünüm 'pozitif' olarak korundu Moody's, Türkiye kararını açıkladı: Kredi notu iki kademe yükseldi, görünüm... Haberi Görüntüle

'ELEKTRİK FATURALARININ YÜZDE 25'İNİ DEVLET ÖDEDİ

Elektrik faturalarına ilişkin konuşan Kurtulmuş, "Şunu görmek lazım, elektrik faturaları bir günde bu noktaya gelmedi. 2021 yılı içerisinde Türkiye hazinesi su faturalarının yüzde 75'i devlet ödedi, elektrik faturalarının yüzde 25'ini devlet ödedi. Geçtiğimiz yıl verilen destek 100 milyar liradır. Kamunun da kaybı 54 milyar lira. Doğrudan doğruya hükümetin vatandaşa verdiği bir destek var. Türkiye ve Çin sadece pandemi döneminde büyüme sağladı. Muazzam bir üretim aksaması olmuştur, Türkiye çok şükür tedarik zincirlerinde kırılma olmadan 2020'yi atlattı" ifadelerini kullandı.

1+1 2+1 ve 3+1 daireler peynir ekmek gibi satılacak: TOKİ'nin konutları uygun fiyat ile satışta 1+1 2+1 ve 3+1 daireler peynir ekmek gibi satılacak: TOKİ'nin... Haberi Görüntüle

'VATANDAŞLARIMIZI DERİNDEN SARSTIĞINI GÖRÜYORUZ'

Pandemi nedeniyle enerji fiyatlarının çok yükseldiğine dikkat çeken Numar Kurtulmuş, "Doğalgazdaki fiyatlar eksi olarak vatandaşa yansıdı buna rağmen yine de çok yüksek fatura. Fakat bir mazeret gibi söylemiyorum. Vatandaşlarımızı derinden sarstığını görüyoruz. Cumhurbaşkanımız 210 kwata geri çıkardı. Zaruri olarak çıkan fiyatların vatandaşların üzerindeki baskılarını biliyoruz ve neler yapabiliriz düşünüyoruz" dedi.

KAYNAK: HABER7

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading