Yandex Metrica

Son dakika! AK Parti'den memur ve memur emeklilerine zam oranı açıklaması: Yüzde 40...

Son dakika! AK Parti'den memur ve memur emeklilerine zam oranı açıklaması: Yüzde 40...

Son dakika haberleri... AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, memur ve memur emeklilerine Temmuz ayından yapılacak zam oranıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, "Temmuz ayıyla birlikte çalışanlarımızın hayat kalitesini artıracak bir dokunuş yapılacak. Bu dokunuşun yüzde 40 seviyelerinde olacağını düşünüyorum." dedi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:27

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, dar ve orta gelirli vatandaşların alım gücünü yükseltmek için ilgili tüm kurumların çalıştığını belirterek, "Bu yaz aylarıyla birlikte rahatlama hissedeceğimiz anlaşılıyor" dedi.

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş HaberTürk TV'de gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş

Numan Kurtulmuş'un konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

23 Nisan Ankara'da toplu taşıma ücretsiz mi? 2024 Çocuk Bayramı'nda Ankaray, ABB metro, EGO otobüs bedava mı? 23 Nisan Ankara'da toplu taşıma ücretsiz mi? 2024 Çocuk Bayramı'nda... Haberi Görüntüle

"YÜZDE 40 DOKUNUŞ GERÇEKLEŞECEK"

Vatandaşımızın vermesi gereken vergilerden vaz geçerek, destekler vererek vatandaşlarımızın gelirini yukarı çekmek için gayret sarf ediyoruz. Temmuz ayında işçi emeklilerimizin de dahil olmak üzere. Öyle zannediyorum ki yüzde 40'lara yakın bir dokunuş gerçekleştirilecek. Enflasyonun orta vadede düşürülmesi için atılacak adımlar var. Acil olan şu anda vatandaşımızın ciddi alım gücü problemiyle karşı karşıya kaldığını görüyoruz. Bunun için alım gücünün desteklenmesini temin edilmesi lazım. Orta vadede tarımsal alanların daha fazla ekilmesini sağlamak. Tarım Bakanımız bu açıklamayı yaptı. Tarımsal ürünlerdeki fiyatların aşağı çekilmesi. Dar ve orta gelirli vatandaşımızın daha rahat konut alabilmelerini sağlamak için sadece kredi değil aynı zamanda ucuz arsa üretimi düzenlemelerinin yapılması. Bunlarla ilgili çok titiz çalışmalar yapılıyor. Yakın planda ailelerin alım gücünü arttıracak tedbirleri temin etmemiz lazım.

Mehmet Şimşek'ten açıklama: Kayıt dışılılıkla mücadelede kararlıyız! Mehmet Şimşek'ten açıklama: Kayıt dışılılıkla mücadelede kararlıyız! Haberi Görüntüle

"ASGARİ ÜCRETLE İLGİLİ SEÇENEKLER VAR"

"Asgari ücretle ilgili bakanlığın önünde farklı seçenekler var, bunlardan birine karar verilir ve uygulanır.

Yaklaşık yüzde 40 artış oranı memur ve memur emeklileriyle ilgili düzenleme hakkındadır."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading