Yandex Metrica

Simit fiyatlarında yeni dönem! Zamların ardından bu formül denenecek

Simit fiyatlarında yeni dönem! Zamların ardından bu formül denenecek

Türk Standartları Enstitüsü son zamlarla 5 liraya satılan simidin sokak simidi, pastane simidi, dolgulu simit ve hamuru haşlanmış simit olmak üzere kategorize edilmesi için çalışma başlattı.

Ekonomi

09.02.2024, 12:11

Simit fiyatının 5 liraya çıkmasının ardından Türk Standardları Enstitüsü (TSE) simit için standart taslağı oluşturarak meslek örgütlerine gönderdi. Simit standart taslağı için Tarım Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve TSE’nin yanı sıra, Milli Savunma Bakanlığı Teknik Hizmetler Dairesi Başkanlığı’ndan da görüş alındı.

IMF'den yeni rapor: Küresel ekonomi aynı kalır, Türkiye ekonomisi yükselir! IMF'den yeni rapor: Küresel ekonomi aynı kalır, Türkiye ekonomisi yükselir! Haberi Görüntüle

TÜRKİYE ŞARTLARI DİKKATE ALINACAK

Milliyet gazetesinden Mithat Yurdakul’un haberine göre; standart hazırlanırken “milli ihtiyaç ve imkanlar ön planda olmak üzere, milletlerarası standartlar ve ekonomik ilişkiler bulunan yabancı ülkelerdeki esasların Türkiye şartları ile bağdaştırılmasına” çalışıldığı belirtildi.

Bakan Şimşek: Merkez Bankası'nın swap stoku 144 milyon dolara geriledi Bakan Şimşek: Merkez Bankası'nın swap stoku 144 milyon dolara geriledi Haberi Görüntüle

4 KATEGORİYE AYRILACAK

Taslak standarda göre simit; sokak simidi, pastane simidi, dolgulu simit ve hamuru haşlanmış simit olarak dörde ayrılacak. Çeşni olarak simit hamuru üzerine susam tohumu, çöreotu, ay çekirdeği, chia tohumu, tahıl miksi gibi malzemelerin bir veya birkaçının karışımının konulabileceği belirtilen taslakta, simidin iç malzemeleri olarak da peynir, zeytin, sucuk, sosis, salam, çikolata vb. malzemeler sıralandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading