Yandex Metrica

Şimdiden yer ayırt, sezon gelince 2 katına sat! Tatil rezervasyonuyla para kazanma dönemi başladı

Şimdiden yer ayırt, sezon gelince 2 katına sat! Tatil rezervasyonuyla para kazanma dönemi başladı

Turizm sektörü bu yıl ilk defa sezon tatil paketlerinin üçüncü kişilere devredilmesi uygulaması başlatacak. Bu durum vatandaşlara erken rezervasyon yaptırıp haklarını sıcak sezonda daha yüksek bedelle devretmelerine imkan tanıyor.

Ekonomi

23.01.2024, 20:03

Avrupa'daki enerji krizi ve Rusya-Ukrayna savaşının etkisiyle Türkiye turizmde parlak bir dönem geçiriyor. Eylül sonu itibariyle ülkeye gelen yolcu sayısı 40 milyon 246 bin, elde edilen gelir ise 35 milyar dolar oldu.

Otellerin doluluk oranı yüksek seyretmeye devam ederken yılsonu hedefi 50 milyon turist ve 44 milyar dolar gelir olarak belirlendi. 

Mevcut parlak tablo, önümüzdeki yaz sezonu için rezervasyonları şimdiden patlattı. Rus, İngiliz, Alman ve Arap turistlerin ağırlıkta olduğu ziyaretçiler sektörde yüzleri güldürürken 2023 için hazırlıklara şimdiden başlandı. 

Birbiri ardına açıklanan erken rezervasyon kampanyaları, ucuz tatil fırsatını kaçırmak istemeyenlerin yanında para kazanma amacında olan insanların başvurduğu bir seçenek haline geliyor.

Turizm sektörü bu yıl ilk defa sezon tatil paketlerinin üçüncü kişilere devredilmesi uygulaması başlatacak. Test edilecek sisteme göre, vatandaşlar erken rezervasyon fırsatıyla tatil alıp bunu sezonunda istedikleri fiyata satabilecek. 

Tesislerde şimdiden erken rezervasyon yaptıranlar sezon başladığında yerini başkasına daha yüksek fiyattan devredebiliyor. Tatil paketleri 31 Aralık'a kadar sürecek ilk erken rezervasyon döneminde önceki yıla göre yüzde 60 zamlı olacak. 

Sektör temsilcileri "Erken rezervasyon ile alınan tatilin bedeli, sezon içinde yaklaşık üç kat artıyor. Bunu gören misafirlerimiz 2023 için aceleci ve istekli. Yani erken rezervasyon yatırımcısına kâr getirecek" diyor. 

Bu durum, rezervasyonunu şimdiden yaptıranların mayıs-eylül döneminde tatil haklarını en az 2 katına satabilmeleri anlamına geliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading