Yandex Metrica

SGK'dan erken emeklilik sürecini kolaylaştıracak adım! Çizelge yeniden şekillendi: 12 yıl sigortası olan o kişilere emeklilik hakkı çıktı!

SGK'dan erken emeklilik sürecini kolaylaştıracak adım! Çizelge yeniden şekillendi: 12 yıl sigortası olan o kişilere emeklilik hakkı çıktı!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) vatandaşların emeklilik süreçlerini kolaylaştıracak adımlar atmaya devam ediyor. Bu adımlardan biri de belirli kriterlere uyan kişilere sunulan erken emeklilik fırsatı.Bu özel imkan 10 ila 12 yıl arasında sigortalılık süresini tamamlayan bireyler için geçerli olup emeklilik süreçlerini hızlandırmak için çalışmalar başladı. 

Ekonomi

06.05.2024, 16:33

Erken emeklilikten yararlanmak isteyen vatandaşlar SGK tarafından belirlenen şartları yerine getirdikten sonra emekli olabiliyor. Bu süreç, özellikle sigorta başlangıç tarihi gibi kritik kriterlere bakılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli maaşı için devreye girdi ABD'den talimat verdi: Bitirin bu işi Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli maaşı için devreye girdi ABD'den talimat verdi:... Haberi Görüntüle

10-12 SİGORTASI OLANLARDA DÜZENLİ PRİM ÖDEMELERİ ŞART 

İlk sigorta başlangıç tarihi erken emeklilik hakkı elde etmek için büyük bir önem taşıyor. Adayların, 10 ila 12 yıllık sigortalılık süresi boyunca düzenli prim ödemeleri ve SGK'nın belirlediği diğer şartları karşılamaları gerekiyor.

SGK'dan emeklilere kötü haber! O kişilere artık emekli maaş verilmeyecek ve faiziyle geri alınacak! SGK'dan emeklilere kötü haber! O kişilere artık emekli maaş verilmeyecek... Haberi Görüntüle

'YAŞ'TAN ERKEN EMEKLİLİK İMKANI 

Yaş itibarıyla prim gününü tamamlayamayacak olan bireyler için "yaştan emeklilik" imkanı bulunuyor. Bu uygulama, özellikle prim ödeme gün sayısı yetersiz olan ancak belirli bir yaşı geçmiş kişilere yöneliktir.

IMF'den dev kıyak! 20 milyar dolarlık borç yeniden yapılandırılacak IMF'den dev kıyak! 20 milyar dolarlık borç yeniden yapılandırılacak Haberi Görüntüle

ERKEN YAŞTA SİGORTALI OLANLAR ŞANŞLI 

Yaştan emeklilik daha düşük prim ödemeleriyle erken yaşta emeklilik hakkı kazanmayı sağlar. Bu özellikle erken yaşta sigortalı olan bireyler için önemli bir avantaj sunar.

Vergi paketi komisyonda kabul edildi: En düşük emekli aylığı artıyor Vergi paketi komisyonda kabul edildi: En düşük emekli aylığı artıyor Haberi Görüntüle

KADIN VE ERKEKLERİN YAŞ SINIRI FARKLI 

8 Eylül 1999 ile 30 Nisan 2008 tarihleri arasında sigortalı olan SSK'lılar için kısmi emeklilik, prim gün şartının 4500'e çıkmasıyla mümkün hale geliyor.Yani, bu dönemde sigortalı olan bireyler için 12.5 yıl prim ödeme zorunluluğu bulunuyor. Bununla birlikte kadınlar için 58, erkekler için ise 60 yaşını doldurmuş olmak ve 25 yıl sigortalı olmak da aranan diğer kriterler arasında yer alıyor.

12 lira birden fırlayacak! Dolar kritik sınırı aştı: İşte güncel fiyatlar ve beklentiler 12 lira birden fırlayacak! Dolar kritik sınırı aştı: İşte güncel... Haberi Görüntüle

10 YIL SİGORTA İLE EMEKLİLİK

Yaş itibarıyla prim gününü tamamlayamayacak olan bireyler için "yaştan emeklilik" imkanı bulunuyor. Bu uygulama, özellikle prim ödeme gün sayısı yetersiz olan ancak belirli bir yaşı geçmiş kişilere yöneliktir.

Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi: Bir ile daha hızlı tren geliyor Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi: Bir ile daha hızlı tren geliyor Haberi Görüntüle

3600 GÜN PRİM ÖDEYEREK EMEKLİLİK MÜMKÜN 

İlk sigortalılık tarihine bağlı olarak değişkenlik gösterse de sadece 10 yıl, yani 3600 gün prim ödeyerek emeklilik mümkündür. Yaştan emeklilik daha düşük prim ödemeleriyle erken yaşta emeklilik hakkı kazanmayı sağlar. Bu özellikle erken yaşta sigortalı olan bireyler için önemli bir avantaj sunar.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading