Yandex Metrica

SGK uzmanı emekliliğe hazırlananları uyardı: Aldığınız ödemeyi iade edebilirsiniz!

SGK uzmanı emekliliğe hazırlananları uyardı: Aldığınız ödemeyi iade edebilirsiniz!

EYT yasası emeklilik hayali kuranları mutlu ederken SGK Uzmanı Özgür Erdursun vatandaşları uyardı. Erdursun, bazı ödemelerin geri alınma ihtimalinin olduğunu söyledi.

Ekonomi

23.01.2024, 20:43

SGK Uzmanı Özgür Erdursun katıldığı bir televizyon programında EYT'li vatandaşlara uyarılarda bulundu. Mart ayı içinde yürürlüğe giren EYT yasasıyla birlikte binlerce vatandaş SGK önlerinde uzun kuyruklar oluşturmuş başvurularını yapmıştı. Emeklilik hakkını Nisan ayı itibarıyla kazanan vatandaşlar ise ödemelerini Nisan ayından itibaren almaya başlayacak. SGK Uzmanı Özgür Erdursun ise yaşanan yoğunluk sebebiyle maaş hesaplamalarda hata olabileceğini hatırlattı.

AYM iptal etmişti! Milyonlarca memuru yakından ilgilendiriyor: Komisyondan geçti AYM iptal etmişti! Milyonlarca memuru yakından ilgilendiriyor: Komisyondan geçti Haberi Görüntüle

HATALI HESAPLANMIŞ OLABİLİR

Özgür Erdursun, SGK personeline bir gün eğitim verilerek dosya inceleme işi verildiğini ve bunun da hatalara yol açabileceğini ifade etti. EYT dosyalarının sonrasında uzman gözüyle tekrar incelendiği zaman yanlış emekli edilen birçok kişinin ortaya çıkacağını da belirten Erdursun personel üzerinde büyük bir baskı olduğunu söyledi.

Özgür Erdursun dosya incelemelerinde iki farklı hata olabileceğini söyledi. Emekli maaşı hesaplanırken sistemsel bir hata yaşanırsa bunun telafi edilebileceğini, ancak devlet maaş hesaplaması yapılırken bir hata yapıldığını söylerse bu ödemelerin faizsiz şekilde 24 ay vadeli olarak geri alınacağını söyledi. Aynı zamanda emekli olan ve maaşı bağlanan kişilere 3, 5, 7 sene sonra emekli olduklarını ancak emekli olamayacaklarının söyleneceğini de belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading