Yandex Metrica

Selçuk Geçer hükümetin dolar planını açıkladı piyasalar karıştı! 'Bugün 13 yarın 15 sonra...'

Selçuk Geçer hükümetin dolar planını açıkladı piyasalar karıştı! 'Bugün 13 yarın 15 sonra...'

Hazine Bakanı Nurettin Nebati'nin 'Döviz kurları dengeye kavuştu artık gündem maddemiz değil çıkarıyoruz gündemimizden" açıklamasının üzerine, ekonomist Selçuk Geçer'den alakasız bir yorum geldi.

Ekonomi

23.01.2024, 18:35

Doların hızla yükselmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nın sonrasında yeni mevduat sistemini açıklamasıyla hızla değer kaybeden dolar 10,25 TL'ye kadar gerilemişti. Bu düşüşten kısa süre sonra ibreyi yeniden yukarı çeviren dolar, 13 lira civarlarında seyrediyor. Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati'nin kur ve mevduat sistemine ilişkin açıklamalar yaptı.

Dövizde yaşanan gelişmeler gündemde geniş yer tutmaya devam ederken ekonomist Selçuk Geçer'den Bakan Nebati'nin açıklamalarına ilişkin yine piyasaları yönlendirmeye çalıştığı bir açıklama geldi.

Geçer, Twitter'dan yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

"Hazine  Bakanı Nebati; döviz kurları, dengeye kavuştu artık gündem maddemiz değil, çıkarıyoruz gündemimizden” dedi. HADİ HAYIRLISI...

Ahanda buraya yazıyorum... Bugün dolar 13 ü normalleştiren,,, yarın 15 i de 18 i de normalleştirir. Söylemedi demeyin !!!"

Kasa ağzına kadar doldu! Merkez Bankası rezerv miktarını açıkladı: Rekor artış piyasaya güven verdi Kasa ağzına kadar doldu! Merkez Bankası rezerv miktarını açıkladı: Rekor... Haberi Görüntüle

'KUR, TARTIŞILIR OLMAKTAN ÇIKTI'

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, MÜSİAD Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı'nda şu ifadeleri kullanmıştı:

“Yeni Türkiye ekonomi modeli; kalıcı makro ekonomi iktisadın sağlanması, yüksek katma değerli üretimin teşvik edilmesi, üretim ve istihdamın artırılması ve ihracatın artarak cari açığın düşürülmesi ve pozitif yöne döndürülmesi amaçlanıyor. İlk etapta finansal istikrarı güçlendirici adımları atıyoruz. Çalışmalarımız kısa süre içerisinde meyvesini vermeye başladı. Kur artık tartışılır olmaktan çıktı. Özellikle kur korumalı mevduat ürününü en çok benimseyen bir tedbir paketi silsilesi içerisindeki birinci numaraya oturtan bir sonuç almış olduk. Serbest piyasa koşullarında döviz kurları dengeye kavuştu artık gündem maddemiz değil çıkarıyoruz gündemimizden.”

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading