Yandex Metrica

Sandık görevlisi nasıl olunur 2024? Sandık görevlileri ne kadar, kaç TL alacak?

Sandık görevlisi nasıl olunur 2024? Sandık görevlileri ne kadar, kaç TL alacak?

31 Mart Yerel Seçimleri için sandık görevlileri belirlendi mi, merak konusu. Seçimlerde sandık kurulu üyelerinin rolü son derece kritik; çünkü oy verme işlemlerini düzenliyor ve sonuçların doğru bir şekilde belirlenmesine önemli katkı sağlıyorlar. Peki, Sandık görevlisi nasıl olunur 2024? Sandık görevlileri ne kadar, kaç TL alacak?

Ekonomi

26.02.2024, 07:18

2024 Yerel Seçimleri için sandık görevlileri belirlendi mi, sorusu gündemde. Bu görevliler, devlet memurları arasından seçilen ve partiler tarafından atanarak görevlendirilen kişilerdir. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yapılan duyurularla sandık görevlileri hakkında bilgi verilmektedir. Peki, Sandık görevlisi nasıl olunur 2024? Sandık görevlileri ne kadar, kaç TL alacak?

Faiz kararı sonrası altın ve dolar fiyatları! Gram altın, dolar kaç TL oldu? Faiz kararı sonrası altın ve dolar fiyatları! Gram altın, dolar... Haberi Görüntüle

SANDIK GÖREVLİLERİ NE KADAR, KAÇ TL ALACAK?

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde sandık görevlisi olarak görev yapacakların ücretleri bellli oldu.

  • Sandık kurulu başkanlarına 2.947 TL
  • Sandık memurlarına 2.088 TL
  • Partili üyelere 1.044 TL
  • Bina sorumlularına ise 2.936 TL ödeme yapılacak.
65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engelli aylığı alanlara müjde: Bakanlık resmen duyurdu: Maaşlara dev zam geldi 65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engelli aylığı alanlara müjde:... Haberi Görüntüle

SANDIK GÖREVLİLERİ NE İŞ YAPAR?

Seçim görevlisi olarak atanmış insanların görev esnasındaki sorumlulukları, bulundukları ülkeye ya da bölgeye göre değişiklikler olabilir Genel olarak, görevliler aşağıdaki işleri yaparlar:

  • Oy kullanma yerlerinin belirlenmesi ve hazırlanması
  • Oy verme sürecinin yönetilmesi ve denetlenmesi
  • Oy pusulalarının ve oy verme kutularının hazırlanması
  • Seçmenlerin kimlik doğrulama işlemlerinin gerçekleştirilmesi
  • Oy sayımı ve sonuçların duyurulması

Seçim görevlileri, seçim günü boyunca çalışırlar ve seçim sonuçları ile oy sayımı ilan edilene kadar görevlerine devam ederler.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading