Yandex Metrica

Sahibinden.com çok konuşulacak verileri açıklandı! İşte en çok ilan verilen kategori

Sahibinden.com çok konuşulacak verileri açıklandı! İşte en çok ilan verilen kategori

sahibinden.com üzerinden yapılan satışların verileri yayımlandı. Söz konusu verilere göre, Mayıs ayının en çok ilan verilen kategorisi otomobil oldu. Öte yandan, otomobil satışları bir önceki aya göre yüzde 15 oranında artış gösterdi.

Ekonomi

30.03.2024, 17:32

sahibinden.com isimli ilan sitesinin Mayıs ayına ilişkin alım satım verileri kamuoyu ile paylaşıldı. Paylaşılan verilere göre, Mayıs ayında en çok ilan verilen kategori otomobil oldu. Otomobili  Minivan & Panelvan, Arazi/ SUV & Pick-up, motosiklet ve ticari araçlar takip etti.

Peynir ekmek gibi araba satacaklar! Nissan'dan dev kampanya: İster 100 bin indirim ister 500 bin alım desteği Peynir ekmek gibi araba satacaklar! Nissan'dan dev kampanya: İster 100... Haberi Görüntüle

SATILAN OTOMOBİL SAYISI ARTIŞ GÖSTERDİ

Satılan otomobil sayısı, nisan ayına oranla yüzde 15, satışa sunulan otomobil sayısı önceki aya göre yüzde 5,3 arttı, 2021 Mayıs ayına göre ise yüzde 16,9'luk artış gerçekleşti.

Marka-model sıralamasında ilk sırayı Renault Clio aldı. Sıralama, Volkswagen Passat'tan sonra, Opel Astra, Renault Megane ve Ford Focus ile devam etti.

Kasa dolmaya devam ediyor! Merkez Bankası rezervlerinde artış Kasa dolmaya devam ediyor! Merkez Bankası rezervlerinde artış Haberi Görüntüle

EN ÇOK İLAN VEREN İL İSTANBUL OLDU

En çok otomobil ilanı veren ilk 3 il ise İstanbul, Ankara ve İzmir oldu.

İstanbul'un favori marka modeli Fiat Egea, Ankara'nınki, Ford Focus, İzmir'inki ise Honda Civic oldu. En çok ilanı verilen Arazi/ SUV & Pick-up markası Nissan oldu.

Rapora göre mayıs ayında en çok beyaz, gri, siyah, gümüş gri ve kırmızı renkli, yakıt türü dizel olan ve 2016 model yılı olan araçların ilanı yayınlandı.

Tüm ilanlar arasında araçların yüzde 29,6'sı 0 - 100 bin kilometre aralığında yer aldı. İlanların yüzde 21,7'si ise 300 bin 1 TL ile 500 bin TL aralığında satışa sunuldu.

sahibinden.com'da mayıs ayında ilan bakanların en çok ilgisini çeken marka sıralamasında liderlik Volkswagen'in oldu, sıralama Renault, BMW, Opel ve Fiat şeklinde devam etti.

Araçlar en çok gece 22:00-23:00 aralığında incelendi, ilanlara ortalama bakılma süresi ise 10 dakika 13 saniye oldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading