Yandex Metrica

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası domates fiyatı bir haftada 4 liraya düştü

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası domates fiyatı bir haftada 4 liraya düştü

Rusya’nın Ukrayna’ya askeri operasyonu nedeniyle meyve ve sebze fiyatlarında düşüş oldu. Savaşın çıkmasıyla birlikte domates fiyatı 1 hafta içerisinde 20-25 liradan 4 liraya kadar geriledi.

Ekonomi

17.02.2024, 18:39

Putin'in 24 Şubat'ta verdiği emir sonrası Rus ordusunun Ukrayna’ya saldırıları 7. günde devam ediyor. Operasyondan dolayı sebze ve meyveler ise Türk tüccarların elinde kaldı. Türkiye’nin narenciye ve domatesinin büyük bir bölümünün ihraç edildiği Rusya ve Ukrayna’da yaşanan saldırılar nedeniyle ürünlerin fiyatları da yüzde 60 oranında düştü.

Kasa ağzına kadar doldu! Merkez Bankası rezerv miktarını açıkladı: Rekor artış piyasaya güven verdi Kasa ağzına kadar doldu! Merkez Bankası rezerv miktarını açıkladı: Rekor... Haberi Görüntüle

DOMATES 4 İLE 7 LİRA ARASINDAN SATILIYOR

Domates yüklü tırlar sınır kapılarından dönerken geçen haftalarda 15-20 liradan satılan domates bugün Adana Vedat Dalokay Hal Kompleksi’nde 4 ile 7 lira arasından satılıyor. Portakal 2 lira, mandalina 1 lira 75 kuruş, enterdonat limon 4, mayer limon ise 60-70 kuruştan alıcı buluyor.

Piyasaları hareketli hafta bekliyor! Orta Doğu'daki  savaş piyasaları nasıl etkileyecek?  İşte ekonomi piyasasında kur ve altın fiyatlarının seyri... Piyasaları hareketli hafta bekliyor! Orta Doğu'daki savaş piyasaları nasıl etkileyecek?... Haberi Görüntüle

DOMATES 25 LİRADAN 4 LİRAYA

Adana Kabzımallar Odası Başkanı Ali Batman, geri dönen tırlardaki  ürünlerin iç piyasaya girdiğini belirterek, "İç piyasanın bunu kaldırması mümkün değil. Geçen hafta 25 liraya kadar çıkan domates şimdi 4 ile 7 lira arasında. Bu da üreticiyi de mağdur ettiği gibi ihracat yapan arkadaşlarımızı zora soktu” diye konuştu.

KİRACILAR DİKKAT! Bunu yaparsanız ev sahibi evden çıkaramıyor! KİRACILAR DİKKAT! Bunu yaparsanız ev sahibi evden çıkaramıyor! Haberi Görüntüle

'FİYATLAR DAHA DA AŞAĞIYA ÇEKİLECEK'

Fiyatların daha da düşeceğini belirten Ali Batman, ''Bu ürünler zaten savaş bölgelerine gidiyordu ancak şu anda gitmiyor. Fiyatlar daha da aşağı çekilecek. Vatandaşı fiyatlar sevindirecek ancak marketlerin denetim altına girmesi lazım. Ürünler eğer hale girerse bu da denetlenirse fiyatlar düşer. Eğer denetim olmazsa vatandaşlar yine fahiş fiyatlardan ürün alacak'' şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading