Yandex Metrica

Resesyon ile karşı karşıya kalan Avrupa'da işten çıkarmalar başladı

Resesyon ile karşı karşıya kalan Avrupa'da işten çıkarmalar başladı

Teknoloji üretim devi Philips, Hollanda'da 400 kişi olmak üzere 4000 kişiyi işten çıkaracak. Bu işten çıkarmalarla birlikte şirketin personel kapasitesi yüzde 5 düşecek.

Ekonomi

23.01.2024, 19:58

Avrupa devletleri, Merkez Bankası'nın faiz artırım hamleleriyle birlikte büyük bir ekonomik durgunlukla karşı karşıya kalmışken ilk işten çıkarma hamleleri gelmeye başladı.

Dev sağlık teknolojisi Philips, 3. çeyrek sonuçlarının beklenenden daha kötü gelmesiyle birlikte dünya çapında 4 bin kişiyi işten çıkarma kararı aldı.

Şirket, 11 bin kişinin çalıştığı Hollanda'da da 400 kişiyi işten çıkaracak.

Asgari ücrete temmuz ayında zam gelecek mi? 2024 Asgari ücrete ara zam var mı? Asgari ücrete temmuz ayında zam gelecek mi? 2024 Asgari ücrete... Haberi Görüntüle

ŞİRKET CİROSU YÜZDE 5 DÜŞTÜ

Philips'in cirosu son açıklamasına göre, üçüncü çeyrekte yüzde 5 azalarak 4,3 milyar Euro'ya gerilemişti. Şirket, üç aylık raporunda, enflasyon, Çin'deki Covid-19 durumu, Ukrayna'daki savaş, tedarik zinciri sorunları ve operasyonel sorunların neden olduğu baskıya dikkat çekti.

Philips, bu ekonomik veriler ışığında 1,5 milyar Euro'luk bir üçüncü çeyrek zararı açıkladı.

Altın güne nasıl başladı? 26 Nisan 2024 güncel altın fiyatları Altın güne nasıl başladı? 26 Nisan 2024 güncel altın fiyatları Haberi Görüntüle

"BEKLENTİLERİ KARŞILAYAMADIK"

Philips CEO'su Roy Jakobs, “Philips'in stratejisi ve çözümleri paydaşlarımızda yankı uyandırsa da, son yıllarda beklentilerini karşılayamadık.Bu nedenle acil önceliğim, hastaların, tüketicilerin ve müşterilerin yanı sıra hissedarlarımızın ve diğer paydaşlarımızın güvenini yeniden oluşturmaya başlayabilmemiz için yürütmeyi iyileştirmektir." dedi.

Jakobs, "Bu, hafife almadığımız ve etkilenen meslektaşlarımıza göre uygulayacağımız, küresel olarak iş gücümüzü derhal yaklaşık 4.000 kişi azaltmak için zor ama gerekli bir kararı içeriyor" ifadelerini kullandı.

Kesintiler, geçen yılki toplam 78.000'e göre şirketin işgücünün yüzde 5'inden biraz fazlasını temsil ediyor. Şirket ayrıca tedarik zinciri planlarını iyileştirecek ve operasyonlarını daha üretken ve çevik olacak şekilde düzenleyecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading