Yandex Metrica

Reklam Kurulu'ndan Dijital Platformlara rekor ceza! Aboneleri mağdur eden 4 firmanın oyunu bozuldu!

Reklam Kurulu'ndan Dijital Platformlara rekor ceza! Aboneleri mağdur eden 4 firmanın oyunu bozuldu!

Türkiye'de dijital platformların abonelerine özel sunduğu imkanlar dahilinde müterilerine uyguladıkları fiyat oyununda şikayetler artınca Rekabet Kurulu harekete geçti. 4 büyük firmaya 1 milyon 100 bin 118 lira para cezası kesti.

Ekonomi

27.02.2024, 13:46

Ticari amaçla yayınlanan reklamlara yönelik uyulması gereken ilkelere ve haksızlığa karşı tüketiciyi koruyan reklam kurulu 4 firmanın reklamını durdurma kararı aldı.

İş arayan gençlere müjde! Aile Bakanlığı 8367 TL destek verecek! Tek şart... İş arayan gençlere müjde! Aile Bakanlığı 8367 TL destek verecek!... Haberi Görüntüle

4 ŞİRKETE 1 MİLYON LİRA CEZA

Reklam durdurma kararının gerekçesi ise şirketlerin aboneliklerine uyguladıkları fiyat oyununan kaynaklı olduğu belirtildi. 4 şirkete 1 milyon 100 bin 118 lira para cezası verildi.

Türkiye ve Rusya arasında nükleer enerji teması! Türkiye ve Rusya arasında nükleer enerji teması! Haberi Görüntüle

ABONELİK OYUNLARI BOZULDU

Türkiye Gazetesi Cevdet Fırat Aydoğmuş'un yaptığı habere göre; 4 şirket internet siteleri üzerinen;  “Dilediğin zaman iptal et. Taahhüt yok, üyelikten istediğin zaman çık” notları bulunmasına rağmen dediklerine uymayarak vatandaşı mağdur ettikleri öğrenildi. Bir tüketici Taraftar Paketi satın aldığını ve bir süre sonra üyeliğini sonlandırmak isteyince şirket; “İptal hakkınız yok, kalan süre için bedel iadesi yapamayız” diyerek redetti. 

Bakan Yumaklı müjdeyi verdi: Ödemeler hesaplara aktarılıyor Bakan Yumaklı müjdeyi verdi: Ödemeler hesaplara aktarılıyor Haberi Görüntüle

TÜKETİCİYİ ALDATMANIN CEZASI AĞIR OLDU

Karar ile ilgili yerlere başvuru yapan tüketicinin dediklerini inceleyen Reklam Kurulu, durumun yanıltıcı olduğunu ve  ''mal ve hizmete ilişkin ekonomik davranış biçimini bozduğu'' kararını verdi. Bu kapsamda ise firmaya 550 bin 59 TL para cezası ve reklamlarını durdurma cezası verdi.

Bu fiyata bu araba kaçmaz! Otomobil piyasasını alt üst edecek kampanya: Range Rover'in tahtından indirecek Bu fiyata bu araba kaçmaz! Otomobil piyasasını alt üst edecek... Haberi Görüntüle

FİRMALARDAN ''ÖYLE DEMEK İSTEMEDİK'' AÇIKLAMASI

Firma ise savunmasında öyle demek istemedik diyerek;  “Mevcut abonelikte iptal hakkı bulunmuyor. Bahsettiğimiz iptal hakkı, yeni dönem için yapılacak otomatik yenileme içindir” kendini savundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading