Yandex Metrica

Ramazan nedeniyle erteleniyordu! Gıdaya zamlar peş peşe geliyor: Et ve peynir fiyatları cep yakacak

Ramazan nedeniyle erteleniyordu! Gıdaya zamlar peş peşe geliyor: Et ve peynir fiyatları cep yakacak

Mart ayında, seçim ve ramazan gibi nedenlerle ertelenen zamların hızla perakende fiyatlara yansıdığı iddia ediliyor. Temel gıda ürünlerine gelen zam oranı bir ay içinde yüzde 20'yi buldu. Bu zam, özellikle et ve peynir gibi ürünlerde belirgin bir etki gösteriyor. Uzmanlar, gerçek fiyat artışlarının bayramdan sonra daha da belirgin hale geleceğini ifade ediyor.

Ekonomi

16.04.2024, 11:03

Ramazan ayı ve 31 Mart yerel seçimleri nedeniyle temel gıda ürünlerinde beklenen zamlar ertelenmişti. Ancak seçimlerin sona ermesiyle birlikte etiketlerde güncellemeler hızla başladı. Seçimlerin bitmesiyle birlikte fiyatlarda başlayan artış şimdiden yüzde 20'yi aştı.

Cumhuriyet gazetesinden Ali Can Polat'ın haberine göre, alışveriş sepeti şubat ayında 2 bin 739 liraya kadar yükselmişti. Mart ayı boyunca ise seçimlerin ve ramazan ayının etkisiyle genel fiyatlar bu düzeyini korudu.

ET-VE-PEYNİR-FİYATLARINA-ZAM-GELDİ.jpg

Ekonomist Hatice Kolçak konut piyasasını yorumladı: Düşüş nereye kadar devam edecek? Ekonomist Hatice Kolçak konut piyasasını yorumladı: Düşüş nereye kadar devam... Haberi Görüntüle

ET VE PEYNİR FİYATLARINA ZAM

Yerel seçimlerin sona ermesiyle birlikte bugün aynı alışveriş sepeti yüzde 20 oranında artışla 3 bin 308 liraya ulaştı. Toplamda 22 üründen oluşan sepette, 20 üründe fiyat artışı görüldü. En büyük fiyat artışı, et ve peynir gibi ürünlerde yaşandı. Şubat ayında kilogramı 379 liradan satılan kıyma, yüzde 39'luk bir artışla bugün 519 liraya yükseldi. Aynı şekilde, şubatta 469 liraya satılan kilogram dana eti de yüzde 32'lik bir zamla 619 liraya çıktı. Beyaz peynir ise şubatta 330 liraya satılırken, bugün yüzde 16 oranında bir zamla 382 liraya yükseldi. Çamaşır suyu fiyatı 38.90 liradan 45.95 liraya, 225 gram paketli sucuk ise 190 liradan 230 liraya çıktı, her ikisi de yüzde 18'lik ve yüzde 21'lik artışlarla.

Tüketici-Birliği-Federasyonu-(TBF)-Başkanı-Mehmet-Bülent-Deniz.jpg

Kimse bunu beklemiyordu! Altını olanlar dikkat: Düşüş için tarih verildi Kimse bunu beklemiyordu! Altını olanlar dikkat: Düşüş için tarih verildi Haberi Görüntüle

ZAM SİGARAYLA BAŞLADI

Fiyatlardaki hızlı artışı değerlendiren Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) Başkanı Mehmet Bülent Deniz, "Özellikle ramazan nedeniyle ertelenmiş zamlar vardı. Seçim sonrası bekliyorduk ama çok hızlı oldu. Bu da bizi bayram sonrası için korkutuyor. Ayın 15’inden sonra ciddi zamlar bekliyoruz. Furya sigarayla başladı. Korkarız ki nisan ayında market enflasyonu çift haneli olacak. Akaryakıtta da fiyat artışları göreceğiz." şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Ekonomi


Loading