Yandex Metrica

Pirinkayalar Tüneli bugün açılıyor! Türkiye'yi Kafkaslar'a bağlayacak

Pirinkayalar Tüneli bugün açılıyor! Türkiye'yi Kafkaslar'a bağlayacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Erzurum-Artvin kara yolunda sürücülere zor anlar yaşatan Pirinkayalar Geçidi'nde yapımı tamamlanan tünelin bugün açılacağını duyurdu.

Ekonomi

23.01.2024, 18:33

Erzurum-Artvin karayolunda bulunan ve halk arasında ölüm yolu olarak adlandırılan, birçok kazanın yaşandığı Pirinkayalar Geçidi'nde yapılan 2 bin 246 metrelik tünel tamamlandı.

AK Parti 'fahiş fiyatlar' için düğmeye bastı: Yasada ön görülen ceza 10 katına çıkarılacak! AK Parti 'fahiş fiyatlar' için düğmeye bastı: Yasada ön görülen... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN DA KATILACAK

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Erzurum-Artvin kara yolunun Pirinkayalar Geçidi'nde zorlu kış şartlarında ulaşımın güvenli, hızlı ve kesintisiz olması amacıyla yapılan tünelin inşaatının tamamlandığı belirtildi.  Törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılacağı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ise video konferansla bağlanacağı belirtildi.

23 Nisan bankalar açık mı? Çocuk Bayramı'nda Ziraat Bankası açık mı, kapalı mı? Bankalar çalışacak mı? 23 Nisan bankalar açık mı? Çocuk Bayramı'nda Ziraat Bankası açık... Haberi Görüntüle

MEVCUT YOL 680 METRE KISALACAK

Yapılan açıklamada "2 bin 272 metre uzunluğunda, tek tüpten oluşan tünel projesinin toplam uzunluğu bin 70 metrelik bağlantı yolu ile birlikte 3,34 kilometreye ulaşmaktadır. Proje ile Erzurum ve Artvin illerine ait havalimanları ve Artvin Limanı ile bütünleşerek, ulusal ve uluslararası bağlantıların parçası olacak. Aynı zamanda iç ve dış turizm sirkülasyonunun sağlanmasıyla bölgenin sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sunacaktır. Ayrıca mevcut yol 680 metre kısalacak. Projeyle, yıllık toplam 17,6 milyon TL tasarruf edilirken, karbon salınımı 230 ton azalacaktır" denildi. 

Borsa İstanbul güne nasıl başladı? 18 Nisan 2024 BIST100 endeks kaç puan? Borsa İstanbul güne nasıl başladı? 18 Nisan 2024 BIST100 endeks ... Haberi Görüntüle

ÖZEL İMALATLARA YER VERİLDİ

Pirinkayalar Tüneli'nin inşasında, yörenin sahip olduğu yüksek turizm potansiyeli ve tünel güzergahının 1'inci derece doğal sit alanı içinde kalması nedeniyle yüksek hassasiyet gösterildiği, projede özel imalatlara yer verildiği kaydedildi.



Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading