Yandex Metrica

Petrol derken bir ilimizde de altın rezervi bulundu: 20 bin onsluk altın..

Petrol derken bir ilimizde de altın rezervi bulundu: 20 bin onsluk altın..

Türk madencilik şirketi Koza Amtın, Kaymaz köyünde bulduğu altın keşfini KAP'a bildirdi. Şirket bulduğu rezervin 20 bin onsluk potansiyeli olduğunu bildirdi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:42

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesine bağlı Kaymaz köyünde sondaj çalışmalarında bulunan Türk madencilik şirketi Koza Altın, yeni bir altın rezervi bulduğunu duyurdu. Şirket bulunan rezervin 20 bin onsluk potansiyel altın kaynağına işaret ettiğini açıkladı.

Tek tuşla hemen erişebileceksiniz! Dört bakanlığın komisyonunda kabul edildi: Konut alımında yeni dönem! Tek tuşla hemen erişebileceksiniz! Dört bakanlığın komisyonunda kabul edildi: Konut... Haberi Görüntüle

16 BİN ONSLUK ÜRETİM HEDEFİ

Şirketten KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: "Kaymaz işletmemiz mevcut açık ocak sahalarında, 2022 yıllında gerçekleştirilen cevher geliştirme sondajları neticesinde, yaklaşık 20.000 ons'luk potansiyel altın kaynağı tespit edilmiştir. Bu kaynaktan yaklaşık 16.000 ons altın üretimi hedeflenmiştir. 2022 yılı içerisinde cevherin Kaymaz işletmesinde üretimi yapılacaktır. Şirketimizin 2022 yılı cirosuna yaklaşık 500.000.000 TL katkısı olacaktır."

Dolar kabusu her gün daha da büyüyor: Yeni Capitol Hill baskını artık garanti! SWIFT yerine CIPS geliyor Dolar kabusu her gün daha da büyüyor: Yeni Capitol Hill... Haberi Görüntüle

YILDA 15 TON ALTIN

Koza Altın İzmir/Ovacık, İzmir/Çukuralan, Eskişehir/Kaymaz, Kayseri/Himmetdede ve Gümüşhane/Mastra ile birlikte toplam 5 sahada aktif olarak altın üretimi gerçekleştiriyor. 2020 yılında Türkiye'de üretilen toplam 42 ton altının 8 tonunu üreten Koza Altın, gelecek 5 yıl içinde yıllık 15 ton altın üretimi için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu çalışmalar ışığında Ağrı'da 20 tonluk altın rezervi keşfettiği Mollakara altın madeninin temellerini atan Koza Altın, burada ilk altın dökümünü 2022 yılında yapmayı hedefliyor. İlave olarak Van ve Ağrı'da 16 tane daha arama ruhsatına sahip olan şirket, izinler tamamlandıktan sonra bu bölgelerde yapılacak sondaj çalışmalarından da olumlu neticeler elde etmeyi hedefliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading