Yandex Metrica

Sitede Ara

Panik satışı yapmayın! İslam Memiş'ten altın yatırımcıları için bomba tahmin!

Panik satışı yapmayın! İslam Memiş'ten altın yatırımcıları için bomba tahmin!

Altın fiyatları son günlerde yeniden yükseldi. Fed’in faiz indirimi beklentisi ve merkez bankalarının altın almaya devam etmesi fiyatlarda tırmanış yeniden başladı. Altın yatırımcısına uyarıda bulunan islam Memiş “Panik satışı yapmayın, tekrar yükselecek” dedi.

Ekonomi

25.05.2024, 18:51

Altın fiyatları son günlerde ABD Merkez Bankası Fed’in faiz indirimi beklentisi ve merkez bankalarının altın alması nedeniyle tekrardan yükseldi. Dış ülkelerdeki Ukrayna-Rusya savaşı dışında, İsrail ve Filistin arasında yaşanan olaylara İran’ın da eklenmesiyle fiyatlar yeniden rekora koştu. 

Hafta başında ons (31.1 gram) altın 2 bin 450 dolar, gram altın ise 2 bin 550 liraya çıktı. Ancak hafta sonuna doğru İran’dan gelen ve olayın kaza olduğunu ifade eden açıklamalar altın fiyatlarının gerilemesine neden oldu.

Çin Denizi'nde Türk gemisi hüküm sürecek! Anlaşma imzalandı: 3 MİLGEM Korveti o ülkeye gidiyor Çin Denizi'nde Türk gemisi hüküm sürecek! Anlaşma imzalandı: 3 MİLGEM... Haberi Görüntüle

ALTIN JEOPOLİTİK GERİLİMLERDEN BESLENDİ 

 Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Altının jeopolitik gerilimlerden beslendiğini ifade ederek yatırımcılar için şu değerlendirmelerde bulundu;

İran olayının İsrail ile ilgisi olmadığı anlaşılınca ons altın 2 bin 332 dolara, gram altın 2 bin 452 liraya düştü. 

Bankalar kesenin ağzını açtı! 2024 Promosyon ödemeleri rekor seviyede: Hangi banka ne kadar promosyon veriyor? Bankalar kesenin ağzını açtı! 2024 Promosyon ödemeleri rekor seviyede: Hangi... Haberi Görüntüle

"PANİK YAPMAYIN"

Bu hafta altın yatırımcısını ‘Panik yapmayın’ diye uyardım. Çünkü sert dalgalanmalar kafa karışıklığına neden olsa da, altın bu yıl da yatırımcısının yüzünü güldürecek. 

Yıla 2 bin 50 lira seviyesinden başlayan gram, değer kaybetmesine rağmen 2 bin 410 liraya indi. Yani 5 ayda gram 360 lira değer kazandı. Yıl başından bu yana ise yüzde 13 yükseldi.

Altın uzun süredir yatay seyirde: İşte 4 Haziran 2024 güncel altın fiyatları Altın uzun süredir yatay seyirde: İşte 4 Haziran 2024 güncel... Haberi Görüntüle

3 BİN 500 LİRAYA KADAR YÜKSELECEK 

2024 yılı için gram beklentisinin 3 bin-3 bin 500 lira olduğunun altını çizen islam Memiş, “Öngörümde hiç bir değişiklik yok. Temmuz itibarıyla yükseliş yeniden başlayacak. 

Ons tarafında önce 2 bin 600 dolar, devamında 3 bin dolar seviyesini bekliyorum. Yılın ilk yarısında ithalat yasağı nedeniyle fiziki altın tarafında ciddi sıkıntılar yaşandı. Gram altın karaborsa oldu. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın iki kamu bankasını fiziki altın talebini karşılamak için görevlendirdi ve sorun kısmen çözüldü. Vatandaş parası neye yetiyorsa onunla alımlarını yapabilir” değerlendirmesinde bulundu. 

Togg müjdeyi verdi: Bayrama özel yüzde 50 İndirim: Tüm modellerde geçerli Togg müjdeyi verdi: Bayrama özel yüzde 50 İndirim: Tüm modellerde... Haberi Görüntüle

ALTINA AL-SAT YATIRIMI OLARAK BAKMAYIN

Altın yatırımı olan vatandaşları uyaran İslam Memiş, şunları söyledi: “Altın al-sat yapılan bir yatırım aracı değildir. Altın, uzun vadeli en çok kazandıran yatırım aracıdır. 

Son 20 yılda yüzde 8 binden fazla getirisi olan gram altın, Türkiye’de en çok kazandıran yatırım aracı olmuştur. Türkiye’de gram altın dolar ve ons fiyatından beslenen çift ayaklı şanslı bir yatırım aracıdır. 

Ondan sebep altının fiyatına değil, miktarına odaklansınlar. Fiyat konusunda oldukça rahat olsunlar.”

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading