Yandex Metrica

Özgür Demirtaş'ın asgari ücret tahmini pes dedirtti! Yaz sonuna para yetmeyecek...

Özgür Demirtaş'ın asgari ücret tahmini pes dedirtti! Yaz sonuna para yetmeyecek...

Hükümetin haziran ayında asgari ücrete yeni zam yapılacağının sinyalini vermesiyle gözler güncel rakamın ne olacağına çevrildi. Ekonomist Özgür Demirtaş bu konuda bir tahminde bulundu.

Ekonomi

23.01.2024, 22:06

Hükümet aralık ayında asgari ücrete yüzde 50'nin üzerine zam yapmış ve 2 bin 825 lira olan en düşük maaş 4 bin 253 TL'ye yükseltilmişti. Tarihi zammın devreye girdiği ocak ayından buyana piyasalardaki çalkalanma, Rusya-Ukrayna savaşıyla etkileri daha da artan enerji ve gıda krizi, vatandaşın cebindeki paranın erimesine neden oldu. 

Küresel kriz nedeniyle tüm ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de görülen yüksek enflasyon nedeniyle hükümet, vatandaşları fahiş fiyatlara ezdirmemek için asgari ücret güncellemesi üzerinde çalıştığını açıkladı. 

AK Parti'li 3 isimden ardı ardına gelen mesajlarn sonrası haziran ayında asgari ücrete bir zam daha yapılacağına ilişkin beklentiler arttı. 

Mevcut tabloda gözler yeni asgari ücretin ne olacağına çevrildi. Konuya ilişkin kimi vatandaşlar "6 bin 500 TL'den aşağısı kurtarmaz" derken kimileri ise zamla birlikte yeni rakamın en az 5 bin 500 TL olması gerektiğini dile getiriyor. 

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri dikkat! Hesaplama yöntemi değişti: Maaş zamları aynı olacak SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri dikkat! Hesaplama yöntemi değişti:... Haberi Görüntüle

İŞTE ÖZGÜR DEMİRTAŞ'IN YENİ TAHMİMİ

Ekonomik gelişmelere ilişkin yaptığı yorumlarla sık sık tartışmaların odağına oturan Prof. Dr. Özgür Demirtaş da yeni asgari ücrete dair tahminini açıklayan isimlerden biri oldu. 

Sosyal medya hesabındaki paylaşımında Demirtaş, şöyle yazdı:

"Tahminimi yazayım: Hükümet asgari ücrete 3-4 aya 1000 TL daha zam yapar.

Ama insanlar bu yaz sonu 5250 TL ile şu anki 4250 TL ile alabildiklerinden daha az meyve, sebze, et, süt vs alabilirler.

Bu yazdıklarım yine gerçek olur. Twitler atılır. Ama bir şey değişmez..."

PTT'den 5000 TL sosyal yardım desteği: PTT yardım başvurusu nasıl yapılır? PTT'den 5000 TL sosyal yardım desteği: PTT yardım başvurusu nasıl... Haberi Görüntüle

DAHA ÖNCE DE BUNLARI YAZMIŞTI 

Ocak ayındaki tarihi zam öncesi Demirtaş yine tahminini açıklamış ve hükümetin yapacağı ücret zamlarının yüksek enflasyon nedeniyle kısa sürede eriyeceğini kaydetmişti. Demirtaş şunları yazmıştı:

"Tahminimi söyleyeyim. Asgari ücret 4 bin TL üstüne çıkar. Büyük zam yapıldığı söylenir. Bazı ekonomi ve finans bilmeyen asgari ücretliler ilk önce sevinirler. Sonra artan maaşları ile ilk önce gıda ürünleri almaya giderler. Ocak-Şubat gibi gıda ürünlerinin fiyatı uçar. Sonra bir bakarlar ki 2 yıl önce, 2000 TL maaşları ile çok daha fazlasını alabiliyorlarmış. Maaşları artmış ama alım güçleri çakılmış. Keşke haksız çıksam ama maalesef haklı çıkacağım."

Asgari ücretin 4 bin 250 TL olarak açıklanmasıyla birlikte Demirtaş bu kez şu tahminde bulunmuştu:

"Aynen dediğim gibi Asgari Ücret 4250 TL oldu!

Şimdi Asgari Ücretliler:

2 ay içinde bu parayla geçen yıla göre ÇOK daha az Mal ve Hizmet alabildiklerini görecekler...

İlk Tahminim gerçekleşti. İkinci tahminim de 2-3 ay sonra gerçek olur."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading