Yandex Metrica

Otomobil sahibi olmak hayal oldu! Araba fiyatlarına rekor zam geliyor

Otomobil sahibi olmak hayal oldu! Araba fiyatlarına rekor zam geliyor

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı ile birlikte otomobil üretiminde yaşanan maliyet artışları fiyatlara zam olarak yansıyacak. Yıl sonuna kadar sadece fabrikadan çıkışa kadar yüzde 25 oranında zam geleceği belirtiliyor. Zam oranının Türkiye'deki araçlara da yansıması bekleniyor.

Ekonomi

23.01.2024, 19:15

Otomobil alacaklara kötü haber duyuruldu. Rusya ile Ukrayna savaşı ile birlikte otomobil üretim maliyetlerinin katlanarak artması otomobillerde yeni zamları da beraberinde getirecek. 

Akaryakıta  zam geliyor mu? 17 Nisan 2024 bugün benzin ve mazot ne kadar? Akaryakıta zam geliyor mu? 17 Nisan 2024 bugün benzin ve... Haberi Görüntüle

YIL SONUNA KADAR YÜZDE 25 ZAM KAPIDA 

Ocak ayından itibaren yüzde 8 oranında artış gösteren otomobil fiyatlarının yıl sonuna kadar yüzde 25 oranında artış göstermesi bekleniyor. 

İstanbul Ticaret Odası Taşıtlar Satış ve Servis Komitesi Meclis üyesi Ziya Alp Gülan yeni zamların kaçınılmaz olduğına dikkat çekti. 

Altının yönü yeniden değişti! Fed Başkanı'nın açıklamaları piyasaları yeniden hareketlendirdi! İşte 17 Nisan 2024 güncel altın fiyatları... Altının yönü yeniden değişti! Fed Başkanı'nın açıklamaları piyasaları yeniden hareketlendirdi!... Haberi Görüntüle

OTOMOBİL PAZARI DARALIYOR 

Dünya Gazetesi'nden Aysel Yücel'e konuşan Gülan, "Pazar bu yıl da düşmeye devam etti. Mart ayında yüzde 30’luk kayıp yaşadık. Çip krizine bağlı olarak araç bulunurluk sorunu olduğu için talepteki düşüşü çok algılamadık ama başka bir tehlike çıktı karşımıza. Yeni zamlar. Bu sefer bizden kaynaklanmayan sadece dışarıdaki sorunlar edeniyle yüzde 25’e yakın bir zam beklentisi var" sözlerine yer verdi. 

SPK onayı verdi: 2 şirket daha halka arz oluyor! SPK onayı verdi: 2 şirket daha halka arz oluyor! Haberi Görüntüle

YAŞANAN KRİZ GLOBAL SEKTÖRE ZARAR VERİYOR 

Nisan ayında Türkiye'ye gelen DS Automobiles CEO’su Béatrice Foucher, fiyat artışı ile ilgili şu sözlere yer verdi: 

"Araç fiyatları artıyor. Bir tarafta hammadde, diğer tarafta çip krizi ve artan talep var. Öte yandan, lojistik maliyetleri yükselmeye devam ediyor. Savaş sebebiyle çok başka noktalara gidiyor ve işler karmaşıklaşıyor. Araç maliyetlerinin artması dolayısıyla biz üreticiler de fiyatları artırmak zorunda kalıyoruz. Pazarı ve rakipleri takip ederek, benzer fiyat konumlandırmalarını korumaya çalışıyoruz. Şu anda Avrupa’da, yüzde 2,2 kadar Alman rakiplerimizin üzerinde fiyatlandırma yapıyoruz. Tüm pazar şu an için fiyatlarını artırıyor. Biz ne yapacağız, insanlar bunun karşılığını ödeyecek mi noktasına gelecek olursak… Toplumsal olarak yüksek fiyatlar kabul edilebilir olmamakla birlikte ürettiğimiz her ürünün satıldığını ve yeni aracın gelmesini beklediğimizi görüyoruz. Önümüzdeki yıl daha fazla çip olması ve üretimin artması ile birlikte pazar beklentilerini karşılayabileceğiz. Şu anki işleyiş normal bir işleyiş değil elbette 2023’ün normalleşmesini öngörüyoruz. Ama elbette söylediğimiz gibi bu kadar yüksek bir sorun ortaya çıkacağı beklenmiyordu açıkçası."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading