Yandex Metrica

Onlarca patron yüzde 20 ve üzeri enflasyon zammı yaptı! Tüm çalışanları yakından ilgilendiriyor

Enflasyonun yükselişi ile birlikte artan gıda ve ev fiyatları karşısında çalışanlar ay sonunu getirmekte zorlanmaya başladı. Hal böyleyken birçok şirket ve işletme çalışanlarına enflasyon zammı yapmaya karar verdi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:23

Temmuz ayında asgari ücrete zam olup olmayacağı merak konusuyken enflasyon karşısında birçok işlerme çalışanlarına ek zam yapma kararı aldı. Öte yandan tekstilden deriye, perakendeden sanayiye birçok işletme, çalışanlarına zam yapabilmek için gözlerini devletin vereceği teşvik paketlerine çevirdi.

THY'den küresel siber soruna ilişkin açıklama: 84 sefer iptal edilmişti THY'den küresel siber soruna ilişkin açıklama: 84 sefer iptal edilmişti Haberi Görüntüle

"ÇALIŞANINA ZAM YAPMAK KAYDIYLA VERGİ İNDİRİMİ YAPILSIN"

Sabah gazetesinin haberine göre; şirketler bütçelerine göre zam yapmaya hazırlanıyor. Henüz zam yapamayan şirketler ise, "Çalışanlarımıza zam yapmak istiyoruz ancak bütçemiz uygun değil. Devletten bir teşvik talep ediyoruz. Çalışanına zam yapmak kaydıyla vergi indirimi yapılsın. Burada da sıkı bir denetim olsun. Böyle bir adım şirketleri zam konusunda teşvik eder" diyor.

Ekonomiye can katacak: 5 milyon hanenin gazını üretecek! İşte o dev platform Ekonomiye can katacak: 5 milyon hanenin gazını üretecek! İşte o... Haberi Görüntüle

ZAM ORANLARI YÜZDE 20-25 ARASINDA DEĞİŞİYOR

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir: Her şirket kendi bütçesine göre bir çalışma yapıyor. Bütçesi uygun olmayan, zam yapamayan firmalar da var. Ancak bazı firmalar da nisanda bir ara zam yapmıştı. Şimdi temmuz için çalışıyor. Zam oranları yüzde 20-25 arasında değişiyor. Temmuzda maaşlara yansıtmayı planlıyorlar.

Türkiye'de haziranda kaç konut satıldı? Geçen yılın aynı ayına göre azalış var Türkiye'de haziranda kaç konut satıldı? Geçen yılın aynı ayına göre... Haberi Görüntüle

MAAŞLARA TEMMUZ AYINDA YANSIYACAK

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Ramazan Kaya: Sektörümüzde özellikle mağazalarda çalışan satış elemanları, primle birlikte ortalama 7 bin TL alıyor. Bu maaş pozisyona göre artıyor. Son dönemde artan fiyatlara karşı personelimizi korumak için çalışma başlattık.

Biz kendi şirketimiz olan TYH Tekstil'de yüzde 20 ve üzeri zam planlıyoruz. Arkadaşlarımız çalışıyor. Benzer hareketlilik sektör genelinde de var. Sektörde de oranlar yüzde 20'nin üzerinde. Maaşlara temmuzda yansıyacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading