Yandex Metrica

O kentte yaşayan memurlara müjde: Ek maaş zammı yolda! 45 bin liraya kadar ek tazminat... 

O kentte yaşayan memurlara müjde: Ek maaş zammı yolda! 45 bin liraya kadar ek tazminat... 

Enflasyonun yükselmesi ve büyük şehirlerdeki yaşam koşullarının zorlaşması, memurlara ek maaş artışı konusunun gündeme gelmesine neden oldu. Ak Parti kaynakları, yapılan açıklamada büyük şehirlerde görev yapan memurların maaşlarında düzenlemelerin planlandığını belirtti.

Ekonomi

23.01.2024, 21:48

Önceki hafta TBMM'de kabul edilen düzenleme kapsamında, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) çalışanları arasında İstanbul'da yaşayanlara 2023 yılı için 35 bin lira, 2024 yılı için ise 45 bin liraya kadar ek tazminat ödenmesi öngörüldü. 

Ancak, torba yasaya eklenen bu önerinin TBMM genel kurul görüşmeleri aşamasında geri çekileceği bildirildi.

Finans7'de yer alan habere göre; teklifin tepki almasının ardından AK Parti kaynakları, söz konusu düzenlemenin torba teklifin hazırlık sürecinde ortaya çıktığını, ancak henüz teklife eklenmediğini belirtti. BDDK yöneticileri, muhalefet partileri ve AK Parti komisyon üyeleri ile yapılan görüşmelerin ardından teklife eklenen düzenleme, AK Parti yetkililerine göre içlerine sinmedi. 

Dev rezerv göz kamaştırıyor! Bölgeyi terörden temizleyip petrol zengini olacaklar! Dev rezerv göz kamaştırıyor! Bölgeyi terörden temizleyip petrol zengini olacaklar! Haberi Görüntüle

"ADALETSİZLİĞE NEDEN OLACAK"

AK Partili isimler, düzenlemenin adaletsizliğe yol açabileceğini ifade ederek, "Bu düzenleme adaletsizliği ortaya çıkaracaktı. Zaten diğer üst kurullardan, örneğin SPK'dan da benzer talepler geldi. Maliye Bakanlığı ile görüşmelerimizde, kamudaki ücret rejimine yönelik genel bir çalışma yapıldığı bilgisini verdiler. Bu nedenle BDDK'yı ilgilendiren madde geri çekilecek. Maliye Bakanlığı kendi çalışmasını tamamladıktan sonra, tüm kamu personelinin ücretlerini yeniden düzenleyen ve kamuda aynı işi yapanların aynı ücreti almasını öngören yeni bir düzenleme yapılması düşünülüyor. Ancak bu kısa vadede gerçekleşecek bir şey değil" diyerek, köklü bir düzenleme mesajı iletti.

AK Parti kaynakları, yaptıkları açıklamada tüm kamu personelini kapsayan bir düzenleme planladıklarını ifade etti. Bu bildirime göre, özellikle büyükşehirlerde görev yapan kamu personeline yönelik kira ve yaşam yardımını içeren bir düzenleme yapılması bekleniyor. Ek ödemelerle büyük illerde çalışan kamu personeli daha etkin bir şekilde desteklenecek. Söz konusu düzenlemenin 2024 yılında hayata geçirilmesi öngörülüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading