Yandex Metrica

O karar sonrası temel gıda ürünlerine zam geliyor!

O karar sonrası temel gıda ürünlerine zam geliyor!

Rusya’nın tahıl sevkiyatı durdurma kararı sonrası fiyatlarla birlikte gıdaya erişim riski de arttı. Türkiye’nin gıda erişim riski olmadığı ifade edilirken, lisanslı depoların yüzde 80’inin dolu olduğu öğrenildi. Rusya’nın kararı ile ekmek hariç diğer temel gıda ürünlerinde fiyat yükselişlerinin görülebileceği belirtiliyor.

Ekonomi

23.01.2024, 20:01

Rusya'nın Tahıl Koridoru Anlaşması'nı askıya alması sonrası gıda fiyatları arttı. usya’nın kararı ile ekmek hariç diğer temel gıda ürünlerinde fiyat yükselişlerinin görülebileceği belirtiliyor.

Bitcoin neden düştü? 15 Nisan Pazartesi BTC son durum ne? Bitcoin neden düştü? 15 Nisan Pazartesi BTC son durum ne? Haberi Görüntüle

EKMEK HARİÇ DİĞER TEMEL GIDA ÜRÜNLERİNDE FİYATLAR YÜKSELECEK

Uluslararası Un Sanayicileri ve Hububatçılar Birliği (IAOM) Avrasya Başkanı Eren Günhan Ulusoy konuya ilişkin İHA’ya yaptığı değerlendirmesinde, TMO’nun belirlemiş olduğu regülasyon ve piyasanın un sektöründe yüzde 60’ını tedarik ediyor olmasının etkisiyle ekmek hariç diğer temel gıda ürünlerinde fiyat yükselişleri görülebileceğini vurgu yaparak, “Kalan yüzde 40’lık kısım daha çok özel amaçlı ürünlerde piyasaya etkisi olabilir. Bu piyasanın tamamını etkileyen bir değişiklik olmaz. Önümüzdeki senenin maliyetleri çiftçiler için bu seneden oluşuyor. Fiyatların hızlı bir şekilde yükselmesi sağlıksız ama kademeli olarak yükselmesinin tarım sektörü ve bir sonraki sezonun hasadı için sağlıklı olacağını belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

Aman dikkat elinizde kalmasın! Herkesin yakından takip ettiği isim tarih verdi: Altının gramı 3 bin liraya kadar çıkacak! Aman dikkat elinizde kalmasın! Herkesin yakından takip ettiği isim tarih... Haberi Görüntüle

LİSANSLI DEPOCULUK ALANINDA TÜRKİYE 8 BUÇUK TON KAPASİTEYE SAHİP 

Öte yandan, tahıl koridorundan geçen yaklaşık 10 milyon ton ürünün yüzde 20’ye yakını Türkiye’ye aktarılıyordu. Oluşan bu yeni durumla bu sevkiyatın aksaması iç piyasada temel gıda ürünlerine erişime lisanslı depoculuk sayesinde negatif etki yapmayacağını dile getiren Ulusoy, “Türkiye’de lisanslı depoculuk alanında toplam 8,5 milyon ton kapasiteye sahip. Tahıl ürünlerini uzun zaman sağlıklı bir şekil saklama imkanına sahip lisanslı depoların yüzde 80’i dolu durumda. Dolayısıyla iç piyasa fiyatlarında oluşabilecek bir dengesizlikte bu ürünler dengeyi sağlayacak” diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading