Yandex Metrica

Nisan ayı faiz kararı ne oldu 2024? Bu ay faiz kaç baz puan artar?

Nisan ayı faiz kararı ne oldu 2024? Bu ay faiz kaç baz puan artar?

Merkez Bankası'nın Nisan ayı faiz kararı beklenirken, ekonomi camiası heyecanla bekliyor. 25 Nisan'da duyurulacak olan bu karar, finansal piyasalarda büyük yankı uyandırıyor. Ekonomi gündemi adeta bu önemli karara kilitlenmiş durumda. Merkez Bankası'nın alacağı kararın, hem yerel hem de küresel piyasalarda etkili olması bekleniyor. Peki, Nisan ayı faiz kararı ne oldu 2024? Bu ay faiz kaç baz puan artar?      

Ekonomi

25.04.2024, 14:59

Piyasaların heyecanla beklediği Nisan ayı faiz kararı için Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu bugün açıklama yapacak. Ekonomistlerin katıldığı beklenti anketlerine göre, Merkez Bankası'nın politika faizini %50 seviyesinde sabit tutmasını bekliyorlar. Bu kararın, ekonomik dengeler ve finansal piyasalar üzerindeki etkileri yakından izlenecek. Peki, Nisan ayı faiz kararı ne oldu 2024? Bu ay faiz kaç baz puan artar?

Ankaralılar çılgına döndü! Ulaşıma kallavi zam! Ankaralılar çılgına döndü! Ulaşıma kallavi zam! Haberi Görüntüle

NİSAN AYI FAİZ KARARI NE OLDU 2024?

Bugün, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Başkan Fatih Karahan liderliğinde bir araya gelecek. Nisan ayı faiz kararının saat 14.00'te duyurulması planlanıyor. Bu toplantı ve karar, ekonomi çevreleri tarafından büyük bir dikkatle takip ediliyor.

Altın tekrar yön değiştirdi: Önümüzdeki ay artış olacak mı? 24 Temmuz 2024 altın fiyatları Altın tekrar yön değiştirdi: Önümüzdeki ay artış olacak mı? 24... Haberi Görüntüle

BU AY FAİZ KAÇ BAZ PUAN ARTAR?

AA Finans'ın TCMB Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına ilişkin yaptığı beklenti anketi, 16 ekonomistin katılımıyla tamamlandı. Ekonomistlerin politika faizindeki değişiklik beklentilerinin ortalaması, faizin %50 seviyesinde sabit kalacağı yönünde oldu. Anket sonuçlarına göre, ekonomistlerin politika faizi beklentileri %50 ile %55 arasında dağıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading