Yandex Metrica

Milyonların beklediği ÖTV indiriminde son dakika! Tarih belli oldu

Milyonların beklediği ÖTV indiriminde son dakika! Tarih belli oldu

Sıfır otomobiller için getirilen 6 bin km şartı sonrası ikinci el piyasasının durumu merak edilmeye başlandı. ÖTV indirim beklentisi ile ikinci el araç piyasası dururken son 10 günde fiyatlarda yüzde 5 oranında düşüş yaşandı. Diğer yandan uzmanlar ÖTV indirimi ile ilgili açıklamada bulundu.

Ekonomi

23.01.2024, 19:39

İkinci el araç piyasasında satışlar ÖTV gündemi ile durma noktasına gelirken konunun uzmanları durgun piyasa ve ÖTV indirim beklentisi ile ilgili açıklamada bulundu. 

İkinci el araç piyasası en durgun zamanlarından birini yaşıyor. ÖTV indirim beklentisiyle araba almak isteyenler beklemeye geçerken, son 10 günde fiyatlarda yüzde 5 düşüş yaşandığı ifade ediliyor. Uzmanlar ÖTV indirimi beklemezken piyasanın eylül ayında toparlanacağını ifade ediyorlar.

Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi: Sivas-İstanbul seferleri başlıyor! Süre kısalacak Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi: Sivas-İstanbul seferleri başlıyor! Süre kısalacak Haberi Görüntüle

EYLÜL AYINDA PİYASA TOPARLANIR 

"Bayram öncesinde ikinci el araç satışlarında artış bekleniyordu. Fakat bu gerçekleşmedi. Hatta o dönemden başlayarak bugüne kadar da ikinci elde yavaşlama söz konusu” diyen Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın Ekonomist’e yaptığı açıklamasında, “Bununla birlikte araç fiyatlarında gerileme var. Son 10 gündür yüzde 5 civarında ikinci el fiyatları geriledi. Burada en önemli noktalardan biri satıcıların ellerinde yüksek maliyetli ikinci el araç var. Buna dayanabilen satıcılar var. Dayanamayan satıcılar var. Dolayısıyla fiyatları geri çekiyorlar" şeklinde değerlendirmede bulundu.

Vatandaşın boykot çağrısına Erdoğan'dan cevap geldi: Fahiş fiyatla mücadele dönemi başlıyor Vatandaşın boykot çağrısına Erdoğan'dan cevap geldi: Fahiş fiyatla mücadele dönemi... Haberi Görüntüle

ÖTV İNDİRİMİ BEKLENMİYOR 

"Herkesin kafasında sıfır km araç fiyatları düşer mi?" sorusunun olduğunu da belirten Yalçın’a göre hükümet tarafından açıklanmadığı sürece bu söylentilerin ciddiye alınmaması gerekiyor. Sıfır kilometre araç fiyatlarının kısa dönemde geri gelmeyeceğine dikkat çeken Yalçın, “ÖTV indiriminde daha çok ÖTV matrah dilimleri güncellenebilir ama böyle bir gelişme yok. Piyasanın eylül ayında toparlanacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading