Yandex Metrica

Milyonlarca emekliye zam müjdesi! Maaş hesapları coşacak! Hem ara zam hem de intibak zammı...

Milyonlarca emekliye zam müjdesi! Maaş hesapları coşacak! Hem ara zam hem de intibak zammı...

Emekli maaşlarına Temmuz ayından itibaren geçerli olacak zam oranı gündemdeki yerini koruyor. Milyonlarca emekli hem ara zam hem de intibak zammı bekliyor.

Ekonomi

22.02.2024, 21:34

Emeklilere duble zam müjdesi geldi. Milyonlarca emekli vatandaş emekli maaşı zammı ile ilgili son dakika haberlerini araştırırken uzmanlar ise emekli maaşlarını kuruşu kuruşuna hesaplayarak Temmuz ayından itibaren hesaplara yatırılacak oranı ortaya koydu. Peki emekli maaşı ne kadar olacak? 

Yaklaşık 15 milyon emekli vatandaş hükümetten gelecek emekli maaşı zammına odaklanırken Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimlerden önce emekli vatandaşların enflasyona karşı koruyacak adımların atılacağını açıklamıştı. İşte emekli maaşı zammı ile ilgili detaylar... 

Kabine bugün toplanıyor! Yeni torba yasanın detayları belli oldu: 3600 ek gösterge, 5 yıl erken emeklilik, taşerona kadro.... Kabine bugün toplanıyor! Yeni torba yasanın detayları belli oldu: 3600... Haberi Görüntüle

EMEKLİ MAAŞLARI 15.000 TL'Yİ BULACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları sonrası uzman isimlerden de emekli maaş zammı tahminleri gelmeye başladı. Duble zam olacak olan emeklilerin maaşları oldukça artacak. Gelen tahminlere göre Zamlı emekli maaşları 15.000 TL'ye kadar yükselecek. Aynı anda temmuz zammı ve intibak zammı alacak olan emekliler de bir hayli rahatlama fırsatı bulacak.

NOT: Emekliye intibak zammı 2000 yılı sonrası olan emekli olanları kapsıyor. SSK ve BAĞ-KUR emeklisi olup 2000 yılı sonrasında maaşı bağlananlarla 2000 yılı öncesinde emekli olanlar arasında bir gelir eşitsizliği bulunuyordu. Bu uygulama ile birlikte aradaki gelir eşitsizliğinin de ortadan kaldırılması hedefleniyor.

Ramazan Bayramı'ndan önce 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya yükseltilen emekli maaşı halihazırda 7 bin 500 olarak emekli vatandaşların hesaplarına yatırılıyor. 


Loading