Yandex Metrica

Milyonlarca emekliye bayram öncesi müjde! Bayram ikramiyelerine zam geliyor: Zam oranı belli oldu! Yeni rakam netleşti

Milyonlarca emekliye bayram öncesi müjde! Bayram ikramiyelerine zam geliyor: Zam oranı belli oldu! Yeni rakam netleşti

Milyonlarca emekli Kurban Bayramı öncesi yatacak bayram ikramiyelerini bekliyor. 2 bin TL olarak verilen bayram ikramiyesinin bu yıl zamlanarak 4 bin TL'ye yükselmesi öngörülüyor. İkramiye bayramdan önce hesaplarda olacak. İşte detaylar...

Ekonomi

23.01.2024, 20:59

Seçimin ardından milyonlarca vatandaşın gözü temmuz ayında yapılacak olan ara zamma çevrildi. Ancak zammın öncesinde emekliler, Kurban Bayramı için alacakları bayram ikramiyesinde herhangi bir zam olup olmadığını merak ediyor. Haziran ayının gelmesiyle birlikte bu konu daha fazla araştırılmaya başlandı. 

4A, 4B, 4 C ve EYT emeklilerini ilgilendiren önemli bir konu gündeme geldi. 2 milyon EYT’linin Nisan ayında emekli olması ile birlikte Türkiye'de sayıları 15 milyona ulaşan emekliler için Kurban bayramında bayram ikramiyesi verilecek. 2018 yılından bu yana tüm emeklilere verilen ikramiyeler için geçen yıl ve bu yıl zam uygulanmaya başladı. 

Kurban Bayramı'ndan hemen sonra maaşlara ara zam uygulanacak olması milyonlarca emeklide yeni bir ikramiye zammı düşüncesini de oluşturmaya başladı. Konu hakkında gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e çevrildi. Peki, Kurban Bayramı ikramiyesi için herhangi bir açıklama yapıldı mı?

AFAD kira yardımı yattı mı, ne zaman yatacak? AFAD Kira yardımını kimler alabiliyor? AFAD Kira yardımı sorgulama... AFAD kira yardımı yattı mı, ne zaman yatacak? AFAD Kira... Haberi Görüntüle

İKRAMİYELERE ZAM VAR MI?

Geçtiğimiz nisan ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL’ye yükseltildiği ve tüm emekliler için verilen bayram ikramiyesinin de 900 TL zam ile 2 bin TL olacağını müjdesini aynı anda vermişti. 

Kulislerden aktarılan bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bayram ve ara zam öncesinde bir sürpriz yaparak emeklilere verilecek olan ikramiyelerin %50 zam ile 4.000 TL seviyesine yükseleceğini iddia ediliyor ancak, konu hakkında herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading