Yandex Metrica

Milyonlarca emekli Temmuz ayına odaklandı! Emekliye yeni taban aylık geliyor: İşte yeni zam için masada olan iki formül!

Milyonlarca emekli Temmuz ayına odaklandı! Emekliye yeni taban aylık geliyor: İşte yeni zam için masada olan iki formül!

16 milyon emekli açıklanacak 6. aylık enflasyon farkıyla birlikte maaşlarına yapılacak zam oranına odaklandı. Emeklilerin kök aylıkları Temmuz'da yapılacak olan iyileştirmeyle birlikte yükselecek.   

Ekonomi

19.05.2024, 12:54

Emekliler için kök aylığının artacağı Temmuz'da, ek iyileştirme de masaya yatırılacak. Bu kapsamda taban aylıklar yeniden değerlendirilecek. Enflasyona göre emekliler için 2 formül konuşuluyor. 

Ulaşıma her gün yeni bir ivme! Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi: Trabzon-Kocaeli direkt uçuşları başlıyor! Ulaşıma her gün yeni bir ivme! Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi:... Haberi Görüntüle

TEMMUZ'DA GELİR ARTIRICI DESTEK PAKETİ HAZIRLANIYOR 

Emekliler için bu ay açıklanması beklenen 'Destek Paketi'nin hazırlıkları sürerken, Temmuz'da ise 'Gelir Artırıcı Paket' için düğmeye basılacak.

Altında rüzgar tersine döndü! İslam Memiş uyardı: Balon patlayabilir! İşte Cumhuriyet altını, 22 ayar bilezik, gram ve çeyrek altın fiyatı... Altında rüzgar tersine döndü! İslam Memiş uyardı: Balon patlayabilir! İşte... Haberi Görüntüle

EMEKLİLER İÇİN İYİEŞTİRMELER DEVAM EDECEK 

SSK ve Bağ- Kur emeklilerine ilk 6 aylık enflasyon oranında zam, memur emeklilerine yüzde 10 artış ve ilk yarıdaki TÜFE'nin yüzde 15'i aşan kısmı kadar fark yansıtılırken, buna ilaveten ek iyileştirmeler masaya yatırılacak.

İndi-bindisi bile cep yakan taksilerde sürücüler yeni zammı beğenmedi: Kontak kapatacağız! İndi-bindisi bile cep yakan taksilerde sürücüler yeni zammı beğenmedi: Kontak... Haberi Görüntüle

TABAN AYLIK ÖDEMELER GÖZDEN GEÇİRİLECEK  

Ele alınacak çalışmalarda refah payı, taban aylık artışı gibi formüller masaya yatırılıp, hangilerinin uygulanacağı karara bağlanacak. Çalışmalar sırasında bu yıl Ocak ayı ödeme dönemi itibariyle 7 bin 500 liradan 10 bin liraya yükseltilen taban aylık ödemesi yeniden gözden geçirilecek.Taban aylıkta artış için enflasyona endeksli 2 formül baskın görünüyor.

Araç sahipleri müjde! O yakıt grubuna indirim kapıda: Gece yarısı 2 lira birden... Araç sahipleri müjde! O yakıt grubuna indirim kapıda: Gece yarısı... Haberi Görüntüle

6 AYLIK ARTIŞ NE GETİRİR?

Burada ilk formül, taban aylık tutarına ilk 6 aylık enflasyon oranının yansıtılmasını içeriyor. Bu formül uygulanırsa, 3 Temmuz'da ilk 6 aylık enflasyon verilerinin belli olmasıyla yeni tutar ortaya çıkacak.

Koçlar, Fenerbahçe- Kalamış Yat Limanı'nı alıyor! Koçlar, Fenerbahçe- Kalamış Yat Limanı'nı alıyor! Haberi Görüntüle

TABAN AYLIKLAR 12 BİN TL'Yİ GEÇECEK 

Enflasyon tahminlerine göre de taban aylık 12 bin 500 lirayı aşacak. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre ilk 4 aylık enflasyon yüzde 18.72 olarak gerçekleşti.

Dananın kuyruğu koptu! İslam Memiş o gün geldi diyerek duyurdu: Altın fiyatları ne kadar olacak? Dananın kuyruğu koptu! İslam Memiş o gün geldi diyerek duyurdu:... Haberi Görüntüle

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI NE KADAR OLACAK? 

Merkez Bankası'nın ekonomistler yaptığı Nisan ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'nde enflasyon tahmini Mayıs için yüzde 3, Haziran için yüzde 2.54 olarak yer aldı. Bu tahminlere göre ilk 6 aylık TÜFE yüzde 25.39 gerçekleşecek ve bu oran taban aylığa yansıtılırsa en düşük aylık ödemesi 12 bin 539 liraya ulaşacak.

Merkez Bankası da Mayıs'ta yıllık enflasyonun yüzde 75-76 ile zirve yapacağı öngörüsünü paylaştı. Yani ilk 5 aylık enflasyon yüzde 22.41- 23.11 seviyelerinde bekleniyor.

Yüzde 2.54'lük Haziran TÜFE tahmini de dikkate alınırsa ilk 6 aylık enflasyon oranı yüzde 25.52-26.24 seviyelerinde çıkabilecek. Bu oranlar taban aylığa yansıtılırsa en düşük aylık 12 bin 552- 12 bin 624 liraya çıkabilecek.

19 Temmuz Moody's Türkiye kararı saat kaçta açıklanacak? Moody's Türkiye kararı borsa açıkken açıklanır mı? 19 Temmuz Moody's Türkiye kararı saat kaçta açıklanacak? Moody's Türkiye... Haberi Görüntüle

ENFLASYON ORANI DA MAAŞLARA YANSITILABİLİR 

Taban aylık artışına ilişkin bir formül de yıllık enflasyon hedefinin yansıtılması olacak. Merkez Bankası 2024 yılı enflasyon tahminini yüzde 38 olarak güncelledi. Taban aylık eğer bu oran yansıtılırsa 10 bin liradan 13 bin 800 liraya çıkacak.

EYT'nin maliyeti ne kadar? AK Partilisi isim canlı yayında rakam verdi EYT'nin maliyeti ne kadar? AK Partilisi isim canlı yayında rakam... Haberi Görüntüle

NASIL UYGULANACAK?

Taban aylıkta artış formülü Temmuz zammıyla birlikte uygulanacak. Önce kök aylıklara enflasyon artışı ve eğer uygulanmasına karar verilirse refah payı yansıtılacak.

Maaşın yüzde 4-5'i oranındaki ek ödeme yeni maaş üzerinden hesaplanacak. Çıkan tutar belirlenen yeni taban aylığın altındaysa yapılacak ödeme yeni taban aylığa tamamlanacak.

 

 

Habere Tepki Ver

0

3

1

0

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading