Yandex Metrica

Merkez Bankası Mayıs ayı faiz kararı ne zaman? MB faiz indirir mi?

Merkez Bankası Mayıs ayı faiz kararı ne zaman? MB faiz indirir mi?

Piyasaların ve yatırımcıların gözü Merkez Bankası'nın Mayıs ayı  Para Politikası Kurulu Toplantısı'nda. Merkez Bankası'nın faiz kararı meakla bekleniyor. Banka en son alınan kararla faizleri yüzde 50 bandında sabit bırakmıştı. Merkez Bankası Mayıs ayı faiz kararı ne zaman, hangi gün? MB faiz indirir mi?

Ekonomi

22.05.2024, 13:45

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısına sayılı saatler kaldı. Altın, dolar ve borsa yatırımcıları MB'nin faiz kararını heyecanla bekliyor. Geçtiğimiz toplantıda Merkez Bankası faizleri değiştirmemiş ve yüzde 50 bandında sabit bırakmıştı. 

İndirimler pompaya yansıdı! Motorin (Mazot) 40 TL'nin altına indi: İşte güncel fiyatlar İndirimler pompaya yansıdı! Motorin (Mazot) 40 TL'nin altına indi: İşte... Haberi Görüntüle

MERKEZ BANKASI MAYIS AYI FAİZ KARARI NE ZAMAN?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu 23 Mayıs Perşembe günü toplanacak. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında yapılacak olan toplantıda alınan faiz kararı ise saat 14.00'te kamuoyuna paylaşılacak. 

Kamuya personel alımı! KPSS puan şartı, yaş sınırı yok: Başvurular başladı Kamuya personel alımı! KPSS puan şartı, yaş sınırı yok: Başvurular... Haberi Görüntüle

MERKEZ BANKASI FAİZ İNDİRİR Mİ, SABİT Mİ TUTAR?

Piyasa beklentisi faizlerin sabit tutulması yönünde. Reuters anketine göre 16 ekonomistin tamamı politika faizinin bu ay sabit tutulacağı yönünde görüş bildirdi. 

AA Finans'ın beklenti anketine ise 15 ekonomist katıldı. Anketin medyan değeri ise faizlerin yüzde 50 oranında sabit bırakılcağı yönünde oldu. 

Sigara tiryakilerinin cepleri alev alacak: O sigara gruplarına 10 lira zam geliyor! Sigara tiryakilerinin cepleri alev alacak: O sigara gruplarına 10 lira... Haberi Görüntüle

YIL SONUNDA FAİZLER KAÇ OLUR?

Yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 45 olarak hesaplandı.

Haziran kira zam oranı | İşyeri-Dükkan-Konut | Haziran'da kiraya en fazla yüzde kaç zam yapılır? Haziran kira zam oranı | İşyeri-Dükkan-Konut | Haziran'da kiraya en... Haberi Görüntüle

PARA POLİTİKASI KURULU NEDİR?

Para Politikası Kurulu (PPK); enflasyon hedeflemesi rejimi çerçevesinde, para politikası kararlarının alındığı organdır.

PPK, Merkez Bankasının uygulayacağı para politikası ilke ve stratejilerini belirler ve Hükûmetle birlikte enflasyon hedefini tespit eder. Bunun yanında, Türk lirasının iç ve dış değerini korumak için alınacak tedbirler de PPK’nın görevleri arasındadır.

PPK açıklamaları, para politikasının temel iletişim araçlarından biridir.

Bu fiyata ev olur mu demeyin! 9 bin lira taksitle sıfır daire fırsatı: Son 3 gün Bu fiyata ev olur mu demeyin! 9 bin lira taksitle... Haberi Görüntüle

PARA POLİTİKASI KURULU ÜYLERİ KİMLERDİR?

PPK; Başkan (Guvernör), Başkan Yardımcıları, Banka Meclisi üyeleri arasından seçilecek bir üye ve Başkanın önerisi üzerine Cumhurbaşkanı onayı ile atanacak diğer bir üyeden oluşur. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı veya Bakanın belirleyeceği bir birim amiri toplantılara oy hakkı olmaksızın katılabilir.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading