Yandex Metrica

Memur ve emeklilerin en merak ettiği konu: Maaşlar ne kadar olacak?

Memur ve emeklilerin en merak ettiği konu: Maaşlar ne kadar olacak?

TÜİK tarafından açıklanacak Mayıs ve Haziran ayı enflasyon verileriyle memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı artık kesinleşmiş olacak. 4 aylık enflasyon verilerine göre %13,56 zam gelmesi, en düşük memur maaşı 39 bin lira, en düşük memur emeklisi ise 17 bin 500 lira muhtemel.  

Ekonomi

28.05.2024, 12:38

Sosyal devlet kapsamında vatandaşlarına desteğini esirgemeyen Türkiye, 16 milyon emekliye ve memura yılın 2. zammını yapmaya hazırlanıyor. Bu yıl emekliler ve memurlara verilecek maaş zammına ek olarak bir de refah payı katkısı sağlanacak.

Enflasyon oranlarının belirleyeceği maaş zammında artık sona gelindi. Mayıs ayının bitmesi ile birlikte memur ve emekliler yeni maaşlarına kavuşmaya hazırlanıyor. Son enflasyon rakamının açıklanmasıyla birlikte emeklilerin alacağı Temmuz maaşı son olarak şekillenmiş, ve hak sahiplerine teslim edilmeye hazır hale geliyor.

Vatandaş ucuz almasın, fiyatlar yeter ki uçsun! Fahiş fiyata satamayınca domatesleri çöpe döktüler! Vatandaş ucuz almasın, fiyatlar yeter ki uçsun! Fahiş fiyata satamayınca... Haberi Görüntüle

MAAŞ ZAMMI ÖNCESİ BAYRAM İKRAMİYESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere bayram ikramiyelerinde bütçe imkanlarını tekrardan zorlama pahasına artış yapmayı düşündüklerini dile getirmişti. Erdoğan, yüzde 50 artış sağlayacak emekli bayram ikramiyelerini 3000 lira seviyesine yükseltti.

Bayram ikramiyelerinin emeklilere 10-14 Haziran tarihleri arasında yatırılması bekleniyor. İkramiye almak isteyen yeni emekliler için son tarihin 31 Mayıs olacağı belirtildi. 1-31 Mayıs tarihleri arasında emekli olacak vatandaşların, emeklilik işlemleri Haziran ayında başlayacak. 31 Mayıs tarihine kadar emekli olan vatandaşlar, Kurban Bayramı ikramiyesinden hak alabilecek.

Tütün ürünlerinden yüzde 110 vergi! 5 ayda toplam 108,4 milyar TL tahsil edildi Tütün ürünlerinden yüzde 110 vergi! 5 ayda toplam 108,4 milyar... Haberi Görüntüle

ZAM ORANI YÜZDE 13,56 OLARAK HESAPLANDI

Nisan ayındaki TÜFE verileri aylık %3,18, yıllık ise %69,80 olarak açıklandı. 4 aylık enflasyon oranı ise %18,72 oldu.

4 aylık enflasyon farkı dahil zam oranı yüzde 13,56 olarak hesaplanmış durumda. Toplu sözleşme zammı alacak kişilere ise yüzde 10 oranında ekstra zam uygulanması bekleniyor.

Çılgın keşif! O bölgede dev petrol ve doğalgaz rezervi bulundu: Tam 3,2 milyar varil petrole eş değer Çılgın keşif! O bölgede dev petrol ve doğalgaz rezervi bulundu:... Haberi Görüntüle

TAHMİNİ ZAMLI MAAŞLAR

En düşük memur maaşının 39 bin liranın üzerine çıkması bekleniyor.

Ortalama memur maaşlarının ise 44 bin, 44 bin 500 lira arasında olması planlanıyor.

Memur emeklisi taban aylığı ise 17 bin 500 lira seviyelerinde olacak.

Sosyal destek ödemeleri: 65 yaş, engelli ve evde bakım maaşı gibi sosyal destek ödemeleri de memur zam oranı kadar artırılacak.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

1

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading