Yandex Metrica

Memur ve emekli dikkat: Kök ücret ve seyyanen zam müjdesi verildi! O tarihte hesaplara yatacak

Memur ve emekli dikkat: Kök ücret ve seyyanen zam müjdesi verildi! O tarihte hesaplara yatacak

Emekli ve memur maaşlarına kök ücret ve seyyanen zam müjdesi geldi. Bu zam oranlarının ne zaman yürürlüğe gireceği konusunda bir takvim belirlendi. Yasal düzenlemenin Ekim ayında Meclis gündemine gelmesi ve yılbaşından önce Genel Kurul'dan geçerek yasalaşması planlanıyor. İşte milyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiren ayrıntılar...

Ekonomi

23.01.2024, 21:27

Emekli maaşlarında yapılacak artışa dair yasal düzenlemelerin hazırlığı devam ediyor. Meclis'in açılmasıyla birlikte gündeme getirilecek olan bu düzenleme, en düşük emekli maaşının da iyileştirilmesi yönünde bir adım atılmasını öngörüyor.

Milyonlarca emeklinin ilgiyle beklediği konu, Meclis'in açılması sonrası gündeme gelecek olan emekli maaşı artışına yönelik yasal düzenlemede yoğunlaşıyor. 

Bu teklif için son hazırlıklar sürüyor.

O çalışmanın temel yönleri de giderek daha netleşmeye başladı. Zam düzenlemesi bağlamında, öncelik ilk olarak kök maaşlara verildi ve en düşük emekli maaşının artırılması da düşünülüyor.

Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki Kabine toplantısında ele alınacak. 

Sonrasında ise TBMM'deki süreç başlayacak.

Araba hayali kuranlar dikkat! Araç piyasasında dengeler değişti! O araçlara ÖTV indirimi geliyor! Araba hayali kuranlar dikkat! Araç piyasasında dengeler değişti! O araçlara... Haberi Görüntüle

YILBAŞINA KADAR MECLİS'TEN GEÇMESİ BEKLENİYOR 

Meclis'in açılmasına sadece günler kaldı. Bu süre zarfında son rötuşları yapılan çalışmanın, bir yasa teklifi olarak Meclis Başkanlığı'na sunulması planlanıyor.

Yasal düzenlemenin Ekim ayında Meclis gündemine getirilmesi ve yılbaşından önce Genel Kurul'da kabul edilerek yasalaşması hedefleniyor.

Yurt dışı çıkış harcından muaf tutulacakların listesi belli oldu! Yurt dışı çıkış harcından muaf tutulacakların listesi belli oldu! Haberi Görüntüle

BAKAN IŞIKHAN'DAN ZAM ORANIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA 

Diğer yandan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve memur emeklilerinin yaklaşık olarak yüzde 50 oranında zam alacaklarını açıkladı.

Bu bağlamda polis, öğretmen, doktor gibi meslek gruplarına ne kadar maaş artışı sağlanacak? 

Konuyla ilgili açıklama yapan Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş şöyle konuştu:

"Enflasyon tahminleri yükseldikçe memurlara son yapılan toplu sözleşmeyi de ilave ettiğinizde memur maaşlarına ilişkin zam tahminleri biraz daha yükselmektedir.

İlk başta Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın yüzde 58 olarak enflasyon tahminini güncellemesinin ardından en düşük memur maaşı 32 bin 500 TL civarında tahmin ediliyordu.

Sayın Cevdet Yılmaz’ın açıklamaları doğrultusunda enflasyon tahminleri yüzde 65’e yükseltildiği için bu enflasyon tahminleri ile değerlendirildiğinde 49 küsürlerde bir memur maaş artışı gerçekleşmekte, bunu 50’ye yuvarlığımızda 33 bin civarında en düşük memur maaşı gerçekleşecek. Buna orantılı olarak da diğer memurlara yüzde 50 civarında artış olacak."
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading