Yandex Metrica

Memur, emekli ve işçinin beklediği tarih duyuruldu! EYT ve 3600 gösterge geliyor, asgari ücret 1000 TL artıyor!

Memur, emekli ve işçinin beklediği tarih duyuruldu! EYT ve 3600 gösterge geliyor, asgari ücret 1000 TL artıyor!

3600 ek göster ve EYT ile ilgili vatandaşların bekleyişi sürerken AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'dan güzel haber geldi. Akbaşoğlu, "Değerlendirmeler yapılarak 1 Temmuz’da memur ve emeklilere maaş artışı olacak. Bu bağlamda asgari ücretli kardeşlerimizin durumu da ele alınacak" açıklamasını yaptı. EYT'lilerle ilgili olarak da Akbaşoğlu "EYT'li kardeşlerimizle ilgili ne yapacağımızı bu yıl açıklayacağız" dedi. Detaylar haberimizde...

Ekonomi

23.01.2024, 19:03

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu asgari ücret, sözleşmeli personel, emeklilikte yaşa takılanlar ve 3600 ek göstergeye ilişkin  önemli açıklamalarda bulundu. Akbaşoğlu "Değerlendirmeler yapılarak 1 Temmuz'da Memur ve emeklilere maaş artışı yapılacak. Bu bağlamda asgari ücretli kardeşlerimizin durumu da ele alınacak" ifadelerini kullandı.

3600 ek gösterge konusunda da bu yılın ilk yarısında Temmuz ayında yasal çalışmanın ortaya çıkacağını belirten Akbaşoğlu "EYT'li kardeşlerimizle ilgili ne yapacağımızı bu yıl açıklayacağız" dedi.Sözleşmeli personellerle ilgili de çalışmaların devam ettiğini belirten Akbaşoğlu "Ayrıntılar ortaya çıktıkça kamuoyuyla paylaşacağız" değerlendirmesini yaptı.

AK Parti 'fahiş fiyatlar' için düğmeye bastı: Yasada ön görülen ceza 10 katına çıkarılacak! AK Parti 'fahiş fiyatlar' için düğmeye bastı: Yasada ön görülen... Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRET TEMMUZ AYINDA NE KADAR ARTACAK?

Öte yandan Temmuz ayında yapılacak asgari ücret iyileştirmesine artık kesin gözüyle bakılıyor. Fiyat konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmasa da ortaya çıkan bazı rakamlar vatandaşları memnun edecek cinsten oldu. 2022 yılında Asgari ücrete yüzde 50,54 oranında zam yapıldı. Asgari ücret brüt 5.004 TL olurken net 4 bin 253 TL olarak açıklandı.
Asgari ücretin işverene maliyeti ise 5 bin 879 TL olarak açıklandı. AGİ 2022 yılında bekar biri için 402 TL oldu. Evli eşi çalışmayan ve çocuksuz biri için AGİ 481,5 TL, evli eşi çalışmayan ve 1 çocuklu biri için AGİ 543 TL oldu.2022 yılından itibaren asgari ücretten alınan damga ve gelir vergisi kaldırıldı. Bu iki verginin kaldırılmasıyla işveren kesimi 450 TL'lik ilave yükten kurtarılmış oldu. Temmuz ayında asgari ücretin yeni artış miktarının en az 800 TL en fazla ise 1000 TL olacağı ifade ediliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading