Yandex Metrica

MEB promosyon ihalelerinde merkezi uygulama beklentisi: Bakanlık müdahale edecek mi?

MEB promosyon ihalelerinde merkezi uygulama beklentisi: Bakanlık müdahale edecek mi?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) promosyon ihalelerinin tek elden düzenlenmesi talebi söz konusu. Merkezi uygulamanın il/ilçe bazlı suistimallerin önlenmesi açısından daha yerinde olacağı değerlendiriliyor.

Ekonomi

23.01.2024, 20:30

Promosyon ihalelerinde son aylarda verilen teklifler iştah kabartırken, bu fırsattan yararlanmak isteyen pek çok kurum önceki anlaşmaları revize yoluna gidiyor.

Ancak özellikle Ocak 2023 döneminden sonra eğitimcilere yönelik promosyon ihalelerinde verilen düşük teklifler gündeme geldi. İl/ilçe milli eğitim müdürlüklerinde söz konusu teklifler konuşuluyor.

Daha önce İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı gibi bakanlıklar promosyon ihalelerine el atmış, tek elden yönetmişti.

23 Nisan Ankara'da toplu taşıma ücretsiz mi? 2024 Çocuk Bayramı'nda Ankaray, ABB metro, EGO otobüs bedava mı? 23 Nisan Ankara'da toplu taşıma ücretsiz mi? 2024 Çocuk Bayramı'nda... Haberi Görüntüle

SUİSTİMALLERİN ÖNÜNE GEÇİLEBİLİR

MEB'den de ilerleyen haftalarda bu konu hakkında destek bekleniyor.

Promosyon ihalelerinin tek elden yapılmasının, il/ilçe bazlı suistimallerin önlenmesi açısıdan daha yerinde bir uygulama olacağı öngörülüyor. Öte yandan önceki anlaşmaları güncelleme yoluna yanaşmayan il ve ilçelerin dahi bulunduğu aktarılıyor.

Çoğu kamu personeli gibi MEB personelinin de bu fırsattan yararlanması adına Bakanlığın bu konuya bir an önce müdahale etmesi bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading