Yandex Metrica

Lüks rezidans, yazlık ve villa sahiplerinin dikkatine! Konut vergisinde son günler! Eğer ödemezseniz yüksek cezalar sizi bekliyor!

Lüks rezidans, yazlık ve villa sahiplerinin dikkatine! Konut vergisinde son günler! Eğer ödemezseniz yüksek cezalar sizi bekliyor!

Türkiye'nin büyük şehirlerinde bulunan lüks rezidans, daire, villa ve yazlık sahiplerini yakında nilgilendiren önemli bir haber geldi. Değerli konut vergisini ödemek için sayılı günler kalmışken ödemeyen mülk sahiplerinin yüklü miktarda ceza ödeyeceği öğrenildi.

Ekonomi

28.04.2024, 14:58

Değerli konut vergisi ödemelerinin 20 Şubat'ta sona ereceği öğrenilirken mülklerin değeri 9 milyon 967 bin lirayı geçen lüks daire, rezidans, villa ve yazlıkların vergilerinin ödenmesinde sona yaklaşılıdı. Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkanı Ali Yüksel konut vergisi beyanneme sürecinde 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu 29. maddesinde yapılan düzenleme ve sonaki sürece ilişkin açıklama yaptı.

Dolar yükseliş trendinde! Dolar haftanın ikinci gününe nasıl başladı? İşte 16Temmuz 2024 güncel döviz kurları... Dolar yükseliş trendinde! Dolar haftanın ikinci gününe nasıl başladı? İşte... Haberi Görüntüle

DEĞERLİ KONUT VERGİSİNDE SON GÜN 20 ŞUBAT

Enstitü Başkanı Ali Yüksel; "Verginin konusu 'konut' olması sebebiyle birçok konut sahibinin vergi beyan ve ödemesini atlama veya unutma ihtimali söz konusudur. 2023 yılındaki değerlerle sahip olduğu konutun değeri 9 milyon 967 bin lirayı geçenlerin 20 Şubat'a kadar beyanname vermesi gerekiyor. Elbirliği mülkiyette (miras gibi) malikler müşterek veya ferdi beyanname de verebilirler. Ancak müşterek (paylı) mülkiyette her paydaş ayrı verecektir. Birden fazla dairesi olduğu halde dairelerin ayrı ayrı değeri 9 milyon 967 bin liranın altında kalan kimseler de beyan etmeyecekler.'' dedi.

TCMB'den yeni kararlar: Sıkı para politikası duruşunu destekleyici adımlar TCMB'den yeni kararlar: Sıkı para politikası duruşunu destekleyici adımlar Haberi Görüntüle

ÖDEMEYENE AĞIR CEZA 

Yüksel 3 büyük şehirde yer alan lüks konutşara ilişkin ise; ''Özellikle İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyükşehirlerin önde gelen semtlerinde yer alan daire, rezidans ve villalar yükselen fiyatlar sebebiyle değerli konut vergisine tabi hale gelmiştir. Bodrum ve Çeşme gibi bölgelerdeki yazlıkların fiyatları da çoğu zaman bu vergi kapsamını geçmektedir. Şubat ayı sonuna kadar beyanname vermesi gerektiğini bilmeyen daire sahipleri cezalı duruma düşecektir. Bu durum, malikleri vergi kaçağı sorumlusu yapacağı gibi, Maliye açısından da tahsil edilmemiş bir gelir söz konusu olacaktır." dedi.

Ay başında hesaplara aktarılacak: Emekliye ek zam müjdesi! Hangi emekli grubu ne kadar zam alacak? Ay başında hesaplara aktarılacak: Emekliye ek zam müjdesi! Hangi emekli... Haberi Görüntüle

TAKSİTLENDİRME YAPARAK DA ÖDENEBİLECEK

Beyannamelerin vergi dairelerinden verilmesi gerektiğini söyleyen Ali Yüksel; "Beyanname internet ortamında verilebilmektedir. Vergi peşin ödenebileceği gibi, 29 Şubat ve 31 Ağustos'a kadar iki eşit taksitte de ödenebilir. Bu değerlerde bir daireyi beyan dönemi olan 2024 yılı Şubat ayından sonra satın alan ya da elde eden kimse gelecek yıl beyanname verecektir. Beyanname verilmesi ya da verginin ödenmesinin hatırlatılması idare tarafından yapılmayacaktır. Beyanname hazırlanırken, belediyenin o sokaktaki binalar için verdiği emlak vergisi değeri baz alınacaktır." belirtti.

Aylık kazancı 5 milyonu geçene Bakan Şimşek'ten mesaj: Sıkı takipteyiz! Aylık kazancı 5 milyonu geçene Bakan Şimşek'ten mesaj: Sıkı takipteyiz! Haberi Görüntüle

MÜLKÜN DEĞERİNE GÖRE 3 AYRI VERGİ ÖDEMESİ GEREKECEK

3 ayrı vergi oranı bulunduğunu belirten Yüksel; "Değeri 9 milyon 967 bin lira ile 14 milyon 951 bin lira arasında olanların 9 milyon 967 bin lirayı aşan bedel için binde 3 vergi ödemesi gerekiyor.Tabii burada diğer dilimlere giren bölümler için o oranlarda ödeme yapılacak. Rakamlar beyan sürecinde daha net bir şekilde ortaya çıkacaktır'' ifade etti.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading