Yandex Metrica

Kurban Bayramı öncesi müjde: DEVLET 700 TL GIDA YARDIMI YAPACAK! Başvuru yapan yardımı kapacak

Kurban Bayramı öncesi müjde: DEVLET 700 TL GIDA YARDIMI YAPACAK! Başvuru yapan yardımı kapacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kurban Bayramı öncesi ailelerin yüzünü güldürecek destek vardımını açıkladı. E-devlet üzerinden yapılacak olan sosyal yardım ile ailelere ödenecek miktar tam 700 TL. 81 il için başvuru ekranı açıldı.

Ekonomi

23.01.2024, 20:58

81 il için geçerli olacak ekonomik destek paketi için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, e-Devlet başvuru ekranının açıldığı duyuruldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından barınma gıda yardımı kategorisinde gıda yardımları yapılmaktadır. 

Devletten konut desteği: 4.859 TL ödeyerek ev sahibi olabilirsiniz! Devletten konut desteği: 4.859 TL ödeyerek ev sahibi olabilirsiniz! Haberi Görüntüle

GIDA YARDIMI YAPILACAK

3294 sayılı Kanun kapsamındaki ihtiyaç sahibi ailelerin gıda gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla başta Ramazan ayı ve Kurban Bayramı öncesinde olmak üzere ve yıl boyunca ihtiyaç olması halinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından gıda yardımı yapılmaktadır. Yardım şartları için bakanlık tarafından yapılan açıklamada "3294 sayılı Kanun kapsamındaki sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi haneler ile sosyal güvencesi olan ancak hane  içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3’ünden (2023 yılı için 2.835,60 TL) az olan haneler faydalanabilmektedir" ifadelerine yer verildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading