Yandex Metrica

Kulislerden sızdı! Asgari ücret 21 bin TL'yi geçebilir

Kulislerden sızdı! Asgari ücret 21 bin TL'yi geçebilir

Bu yıl asgari ücrete zam yapılmayacağı haberinin ardından milyonlarca asgari ücretli çalışan hayal kırıklığına uğradı. Ancak, bazı iddialar doğrultusunda asgari ücretin 20 bin lirayı aşabileceği konuşulmaya başlandı. Kulislerden sızan bu bilgiler, vatandaşlar arasında büyük merak uyandırdı.

Ekonomi

23.05.2024, 15:49

Tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik kriz, Türkiye'de de etkisini göstermeye devam ediyor. Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı gibi sorunlar vatandaşları oldukça zorlarken, geçtiğimiz aylarda asgari ücrete ara zam yapılmayacağına dair yapılan açıklamalar, vatandaşları daha büyük bir belirsizliğe sürükledi. Ancak, son günlerde günü küme düşen iddialar doğrultusunda asgari ücrete Temmuz ayında ara zam yapılacağı konuşulmaya başlandı.

Demir yollarında devrim! Bakan Uraloğlu duyurdu: Elektrikli hat 7 bin 142 kilometreye yükseldi Demir yollarında devrim! Bakan Uraloğlu duyurdu: Elektrikli hat 7 bin... Haberi Görüntüle

21 BİN 320 TL OLABİLİR

Ankara kulislerinde milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren bir iddia dolaşıyor. Haberler.com'da yer alan habere göre, Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılması gündeme geldiği belirtiliyor. Edinilen bilgilere göre, ekonomi yönetimi Haziran sonuna kadar zam yapmazsa asgari ücretin gerçek alım gücü 13 bin 558 liraya kadar düşebilir. Diğer yandan, Temmuz ayında ara zam yapılması halinde asgari ücretin en az 21 bin 320 TL seviyesine çıkarılacağı iddia ediliyor.

2024 yılında net asgari ücret, %49 artışla 17.002 liraya yükseldi. Bu artışa bağlı olarak asgari ücretin işverene maliyeti de 7.741 lira artarak 23.502 liraya çıkmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading