Yandex Metrica

Kritik Fed kararı sonrasında kripto para piyasasını neler bekliyor? Bitcoin, Ethereum, Ripple, Shib coin yükselir mi düşer mi? 

Kritik Fed kararı sonrasında kripto para piyasasını neler bekliyor? Bitcoin, Ethereum, Ripple, Shib coin yükselir mi düşer mi? 

Bitcoin'in müthiş rallisiyle 44 bin dolardan 67 bin dolara kadar çıktığı Ekim ayında SEC'nin ETF onaylarından Facebook'un Metaverse açıklamasında kadar fiyatı yukarı iten birçok etken yer almıştı. Kasım ayında ise kripto paraların yönünü özellikle FED'in faiz kararı ve varlık alımlarındaki politikası belirleyecek. Fed kararı Bitcoin'i etkiler mi?

Ekonomi

05.03.2024, 18:45

Dünyanın en değerli kripto parası Bitcoin, Ekim ayını 60 bin dolar seviyesinin üzerinde noktalarken, Kasım ayındaki yön, özellikle FED’in para politikalarıyla ve faiz kararlarıyla doğru orantılı olacak.  Bitcoin'in hareketlerini etkileyecek önemli gelişmelerden biri de ABD Merkez Bankası’nın (FED) varlık alımlarını azaltmaya başlayıp başlamayacağı konusu olarak dikkat çekiyor.

İndi-bindisi bile cep yakan taksilerde sürücüler yeni zammı beğenmedi: Kontak kapatacağız! İndi-bindisi bile cep yakan taksilerde sürücüler yeni zammı beğenmedi: Kontak... Haberi Görüntüle

FED KARARI BUGÜN!

FED başkanı Jerome Powell, bir süredir varlık alımlarının kademeli olarak azaltılmasını plânladıklarını belirtiyordu ancak Powell aynı zamanda ülkedeki enflasyonun da beklenenden daha uzun sürebileceğini söylüyordu. Bu yüzden FED’in faiz ve varlık alım politikaları da merakla bekleniyor. Konuyla ilgili FED toplantısı dün yapıldı. Bugün saat 21:00'da gerçekleşmesi planlanan açıklamada uzmanlar FED’in varlık alımlarını azaltmaya başlayacağını açıklamasını öngörüyor.

fed binası

Vatandaş ucuz almasın, fiyatlar yeter ki uçsun! Fahiş fiyata satamayınca domatesleri çöpe döktüler! Vatandaş ucuz almasın, fiyatlar yeter ki uçsun! Fahiş fiyata satamayınca... Haberi Görüntüle

FED'İN FAİZ KARARI BİTCOİN'İ ETKİLER Mİ?

Fed'den faiz artırımı ya da azaltımı kararı gelmesi durumunda kripto para türlerinde sert hareketler bekleniyor. Bu hareketlerin yönü Fed kararından sonra belli olacak. 

Fed'in politika faizini sabit tutması halinde ise Bitcoin, Ethereum, Ripple gibi kripto para türlerinde yükseliş görülebilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading