Yandex Metrica

Kredi çekmek haram mı? 

Kredi çekmek haram mı? 

Vatandaşlar internette 'Kredi çekmek haram mı?' diye arama yapıyor. Çok arananlar arasına giren 'Kredi çekmek haram mı?' sorusuna Diyanet cevap verdi. Peki kredi çekmek haram mı?

Ekonomi

25.04.2024, 23:08

İnternette 'Kredi çekmek haram mı?' sorusu çok arananlar arasında bulunuyor. Binlerce vatandaşı ilgilendiren soruya cevap Diyanet tarafından yanıtlandı. Peki kredi çekmek haram mı?

EMEKLİLERİ İLGİLENDİRİYOR! Yargıtay'dan emsal maaş kararı: Geçmiş tahsilatlar geri alınabilecek mi? EMEKLİLERİ İLGİLENDİRİYOR! Yargıtay'dan emsal maaş kararı: Geçmiş tahsilatlar geri alınabilecek... Haberi Görüntüle

KREDİ ÇEKMEK HARAM MI?

Diyanet tarafından yapılan açıklama şöyledir:

"İslam’da faiz, kesin olarak haram kılınmıştır. Bir zaruret bulunmadıkça faiz almak da vermek de caiz değildir. İş kurmak veya genişletmek; ev, araba satın almak üzere kişi, kuruluş veya bankalardan alınan faizli krediler de bu kapsamdadır ve caiz değildir."

Bitcoin neden düştü? 15 Nisan Pazartesi BTC son durum ne? Bitcoin neden düştü? 15 Nisan Pazartesi BTC son durum ne? Haberi Görüntüle

BANKA KREDİSİ İLE EV VE ARABA ALMAK CAİZ Mİ?

Zorunluluk olmasa da, ev nafakadan (Nafaka, yiyecek, giyecek ve meskendir) olduğu için, evi olmayanın kredi ile ev alması caiz olur, ama zaruretsiz, araba veya ticaret için, kredi çekmemelidir. Dosya masrafı diye bir miktar para alınarak, faizsiz kredi veriliyorsa, böyle verilen krediyi de almak caiz olur.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading