Yandex Metrica

Konut satışları düştü! Arsa, tarla ve iş yeri satışları patladı: İşte yoğun ilgi gören bölgeler...

Konut satışları düştü! Arsa, tarla ve iş yeri satışları patladı: İşte yoğun ilgi gören bölgeler...

Konut fiyatlarının artmasıyla birlikte vatandaşlar arsa alımlarına yönelmeye başladı. Konut satışlarında düşüş yaşanırken arsa ve iş yeri satışlarında patlama meydana geldi. Peki arsa yatırımında en çok talep gören bölgeler yerler neresi?

Ekonomi

02.02.2024, 22:28

Son dönemde gayrimenkul tarafındaki ev fiyatları yükseldiği için yeni ev alamayan vatandaşlar bir arsa alımlarına yönelmeye başladı. Konut satışları düşüşe geçerken arsa, tarla ve iş yerlerinin alımına rağbet arttı. Arsa, tarla ve ticari gayrimenkul satışları 10 ayda 1 milyon 426 bin 146 adetle tüm zamanların en yüksek ocak-ekim dönemi rakamına yükseldi. Geçen yılın aynı döneminde bu rakam 1 milyon 391 bin 787 olarak gerçekleşirken artış oranı yüzde 2,5 oldu.

Fitch açıkladı: Türkiye'ye yatırım yapmaya hazırlanıyorlar Fitch açıkladı: Türkiye'ye yatırım yapmaya hazırlanıyorlar Haberi Görüntüle

DEPREM SONRASI ARAZİLERE OLAN İLGİ ARTTI

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı şu ifadeleri kullandı "En önemli etkenlerden bir tanesi krediye erişimde sınırlı olan gayrimenkul yatırımcısının arsa ve arazi yatırımları ile bu ihtiyacı değerlendirdiğini söyleyebiliyoruz. Pandemi sonrasında özellikle insanların hayatlarında bir alternatif plan gerçekleştireceği yerlerin olması, 6 Şubat depremi sonrasında büyükşehirlerdeki yapı stoklarının yüzde 50’ye yakınının riskli olması ve kişilerin alternatif bir yaşam arıyor olması arsa ve arazilere gün geçtikçe ilgiyi artırıyor.

Bakan Şimşek açıkladı: Enflasyon tahminleri değişti Bakan Şimşek açıkladı: Enflasyon tahminleri değişti Haberi Görüntüle

EN FAZLA ARSA NEREDE SATILIYOR? 

Arsa ve tarlada kısa vadede getiri söz konusu olmadığı için insanlar genelde arsa yatırımları için farklı bölgeleri tercih ediyorlar. Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale, Yalova, Balıkesir gibi bölgeler ve İzmit gibi bölgeler arsa seçiminde yoğun olan bölgeler Tarlada da bu bölgelerin İstanbul ve çevresi için yoğun olduğunu söyleyebiliriz. Her ilde arsa ve tarlalara yönelim var. İleride imara açılacak bölgelerin bulunduğu yerlerde daha çok talep oluyor diyebiliriz.

Çukurova Havalimanı'nın açılış tarihi belli oldu Çukurova Havalimanı'nın açılış tarihi belli oldu Haberi Görüntüle

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading