Yandex Metrica

Konut sahipleri dikkat: Bu vergiden muaf olabilirsiniz! Beyan için son gün...

Konut sahipleri dikkat: Bu vergiden muaf olabilirsiniz! Beyan için son gün...

Değerli konut vergisinde beyanname süresi 20 Şubat'ta doluyor. Bunun üzerine Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkanı Ali Yüksel, ülke içerisinde mesken nitelikli teş taşınmazı olanların bu vergiden muaf olucağını belirtti.

Ekonomi

16.02.2024, 12:07

Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkanı Ali Yüksel, 20 Şubat'ta sona erecek değerli konut vergisi beyanname sürecine ilişkin bilgi verdi.

O ilimizde petrol sondajı başlıyor! Rüya gerçek oldu O ilimizde petrol sondajı başlıyor! Rüya gerçek oldu Haberi Görüntüle

KAMUOYU TARAFINDAN YETERLİ ORANDA BİLİNMİYOR

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu 29. maddesinde düzenlenmenin henüz kamuoyunda yeterli oranda bilinmediğini dile getiren Yüksel, "Verginin konusu 'konut' olması sebebiyle birçok konut sahibinin vergi beyan ve ödemesini atlama veya unutma ihtimali söz konusudur.

Ticaretin yeni rotası oluşturuluyor! Üç ülkenin bakanı ilk toplantı için Türkiye'ye geliyor! Ticaretin yeni rotası oluşturuluyor! Üç ülkenin bakanı ilk toplantı için... Haberi Görüntüle

20 ŞUBAT SON GÜN

2023 yılındaki değerlerle sahip olduğu konutun değeri 9 milyon 967 bin lirayı geçenlerin 20 Şubat'a kadar beyanname vermesi gerekiyor. Elbirliği mülkiyette (miras gibi) malikler müşterek veya ferdi beyanname de verebilirler. Ancak müşterek (paylı) mülkiyette her paydaş ayrı verecektir" dedi.

Dananın kuyruğu koptu! İslam Memiş o gün geldi diyerek duyurdu: Altın fiyatları ne kadar olacak? Dananın kuyruğu koptu! İslam Memiş o gün geldi diyerek duyurdu:... Haberi Görüntüle

KONUT DEĞERLİ İSE BU VERGİNİN ÖDENMESİ GEREKİYOR

Emlak vergisi veren vatandaşın, konutu değerli ise bu vergiyi de ödemesi gerektiğini vurgulayan Yüksel, "Esas işi inşaat olan müteahhitlerin bu işler sebebiyle kendisine düşen daireler elindeyse, henüz satmamış veya kiralamamışsa beyan etmeyecek. Ancak el değiştirdiğinde vergiye tabi olacaktır." şeklinde konuştu.

Trump vuruldu altın fiyatları alev aldı! Gram altın rekor üstüne rekor kırıyor Trump vuruldu altın fiyatları alev aldı! Gram altın rekor üstüne... Haberi Görüntüle

BEYANNAMENİN BELEDİYE DEĞİL GELİR İDARESİNE VERİLMESİ GEREKİYOR

Beyannamenin belediyelere değil Gelir İdaresi Başkanlığına verilmesini belirten Yüksel, "Beyanname internet ortamında verilebilmektedir. Vergi peşin ödenebileceği gibi, 29 Şubat ve 31 Ağustos'a kadar iki eşit taksitte de ödenebilir.

Bu değerlerde bir daireyi beyan dönemi olan 2024 yılı Şubat ayından sonra satın alan ya da elde eden kimse gelecek yıl beyanname verecektir. Beyanname verilmesi ya da verginin ödenmesinin hatırlatılması idare tarafından yapılmayacaktır. Beyanname hazırlanırken, belediyenin o sokaktaki binalar için verdiği emlak vergisi değeri baz alınacaktır."

Türkiye'den dev adım! Dünyada sadece 6 ülkede var: O platform Ay Yıldız'a boyandı bile Türkiye'den dev adım! Dünyada sadece 6 ülkede var: O platform... Haberi Görüntüle

''KONUT DEĞERİNE GÖRE 3 AYRI VERGİ BULUNUYOR''

Yüksel, "Değeri 9 milyon 967 bin lira ile 14 milyon 951 bin lira arasında olanların 9 milyon 967 bin lirayı aşan bedel için binde 3 vergi ödemesi gerekiyor." dedi.

Ali Yüksel, Vergi uygulamasının 14 milyon 952 bin lira ile 19 milyon 936 bin lira arasında binde 6, 19 milyon 936 bin liradan fazla olan konutlarda ise binde 10 olduğunu belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading