Yandex Metrica

Kış aylarında hasta olmayın, bu yöntemi kullananların öksürüğü bir anda kesiliyor

Kış aylarında hasta olmayın, bu yöntemi kullananların öksürüğü bir anda kesiliyor

Kış aylarının gelmesi ile birlikte soğuk algınlığı baş göstermeye başladı. Soğuk algınlığı her ne kadar masum görünsede ilerlediği taktirde çok fazla soruna yol açabiliyor. Soğuk algınlığına iyi gelen doğal yöntemlerde mevcut. Kış boyu hasta olmak istemeyenler bu yöntem öksürüğü şıp diye kesiyor...

Ekonomi

23.01.2024, 21:48

Keçiboynuzu, kış aylarında hastalıklara karşı koruma sağlayan ve bağışıklık sistemini güçlendiren bir besindir. Balgam söktürücü özelliği sayesinde öksürük tedavisinde geleneksel olarak kullanılır. Soğuk algınlığı, nefes darlığı gibi göğüs hastalıklarına karşı faydalı etkileri bulunabilir. Bronşit ve astıma karşı mücadele edebilen bu besin, soğuk havanın etkisiyle meydana gelen alerjik astıma da iyi gelebilir.

Keçiboynuzunun faydaları şunlardır:

  • Balgam söktürücü özelliği sayesinde öksürük tedavisinde etkilidir.
  • Soğuk algınlığı, nefes darlığı gibi göğüs hastalıklarına karşı faydalı etkileri bulunabilir.
  • Bronşit ve astıma karşı mücadele edebilir.
  • Alerjik astıma iyi gelebilir.
  • Kalsiyum, magnezyum, potasyum, sodyum ve demir mineralleri açısından zengindir.
  • Kemik sağlığını destekler.
  • Kan basıncını düzenler.
  • Kan şekerini dengeler.
  • Bağırsak sağlığını destekler.
  • Cildi ve saç sağlığını destekler.

Altın kaos sever: Hangi başkan seçilirse ons altın fırlar? Joe Biden mı, Donald Trump mı? Altın kaos sever: Hangi başkan seçilirse ons altın fırlar? Joe... Haberi Görüntüle

KEÇİ BOYNUZU NASIL HAZIRLANIR?

Keçiboynuzu, çiğ olarak, pekmez formda, un, kahve ve çay şeklinde tüketilebilir. Çiğ olarak tüketmek isterseniz, taze keçiboynuzlarını suda kaynatıp tüketebilirsiniz. Pekmez formda tüketmek isterseniz, keçiboynuzlarını kaynatarak suyunu süzdükten sonra kalan posayı pekmez haline getirebilirsiniz. Un formda tüketmek isterseniz, keçiboynuzlarını kurutup öğütebilirsiniz. Kahve formda tüketmek isterseniz, keçiboynuzlarını kurutup öğüttükten sonra kahveye ekleyebilirsiniz. Çay formda tüketmek isterseniz, keçiboynuzlarını kurutup demleyerek tüketebilirsiniz.

Keçiboynuzu, genel olarak güvenli bir besindir. Ancak, alerjik reaksiyona neden olabileceğinden, tüketilmeden önce dikkatli olunmalıdır. Ayrıca, hamile ve emziren kadınlar, diyabet hastaları ve tansiyon hastaları keçiboynuzu tüketmeden önce doktorlarına danışmalıdır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading